Jeugdafdeling

Jeugdronde De jeugdtrainingen vinden plaats op een afgesloten parcours waar renners van 8 t/m 14 jaar de beginselen van de wielersport wordt geleerd. In deze trainingen komt techniek en conditie aan bod. Techniektraining wordt gegeven op een speelse en educatieve manier door middel van bijvoorbeeld spelletjes en oefeningen op de fiets. Daarnaast trainen wij ook de meer ervaren renners op wedstrijdniveau. Met minimaal 2 gediplomeerde trainers zijn we flexibel en kunnen we elke renner aandachtig begeleiden. Jeugdtraining staat bij ons hoog in het vaandel omdat dit de grondlegging en de basis van onze vereniging is. Het resultaat hiervan is een leuke groep jeugdrenners die elkaar motiveren!

Trainingsavonden

Vanaf eind maart trainen we op ons afgesloten parcours aan de Logistiekweg in Doetinchem. Het zomerseizoen loopt van eind maart tot eind september. In het winterseizoen bestaat de training uit een veldrittraining. Een grote groep jeugdrenners stapt dan op de mountainbike of veldrijfiets en traint op een volledig afgesloten en verlicht parcours op het veld naast ons clubhuis aan de Fabriekstraat 47 in Doetinchem. Het winterseizoen loopt van september tot januari. In februari en maart bereiden we de renners voor op het wegseizoen door middel van een spinning training binnen in het clubhuis. In deze periode trainen we af en toe ook in het weekend, afhankelijk van het weer en de beschikbaarheid van een trainer.

[table “” not found /]

 

Nieuwelingen / Junioren en Senioren

Wouter_groot Vanaf het jaar dat je 15 bent mag je meetrainen met de groep van Nieuwelinge, Junioren en Senioren. De Nieuwelingen, Junioren en Senioren trainen onder begeleiding van een trainer op de openbare weg waar zij een training naar hun niveau krijgen aangereikt. De groep verzamelt zich in de zomer bij de Berkenlaan in Loerbeek. Tussen 18:30u en 19:00u zal men rondjes rijden zodat iedereen aan kan sluiten. Na het verzamelen worden er groepen gemaakt die een route over de weg rijden. Iedereen kan bepalen of hij/zij in de snelle of langzamere groep mee wilt rijden afhankelijk van gevoel of bijvoorbeeld programma. De trainingen duren meestal tussen de 1 en 1,5 uur en er zal een rustig tempo worden gereden. De belangrijkste regels tijdens deze trainingen is: Samen uit, samen thuis!

Trainingsavonden

In de Zomermaanden, van April tot September traint de groep op de weg. Op dinsdag wordt er verzameld bij het clubhuis om 18:30u vervolgens vertrekt de groep richting de Berkenlaan waar er vanaf 18:45u tot 19:00u rondes worden gereden alvorens de groepen worden ingedeeld. Elke donderdag is er een trainingwedstrijd op het clubparcours aan de Fabriekstraat. In September gaat de winterperiode van start. Omdat verschillende renners verschillende voorbereidingen hebben richting het wegseizoen zijn er in de winter geen vaste trainingen voor de Senioren, Nieuwelingen en Junioren kunnen aansluiten bij de veldrittraining van de jeugd en op zaterdagochtend bij de Senioren. Enkelen kiezen er voor om voor te bereiden via het rijden van veldritten(toertochten), een ander kiest ervoor om zelfstandig op de weg te trainen. Elke zaterdagochtend in december en januari wordt er om 10:00u bij het clubhuis verzameld voor een training in de bossen rondom Doetinchem.

[table “” not found /]

Toerafdeling

Voor eenieder die niet de ambitie heeft om wedstrijden te rijden heeft RTV de Zwaluwen een Toerafdeling in het leven geroepen. De toerafdeling bestaat uit een groep fanatieke wielrenners die ontzettend genieten van het fietsen en de mooie avonturen die je onderweg met elkaar mee maakt. Toeren is allesbehalve saai en langzaam. Je komt op plaatsen waar je daarvoor nog nooit geweest bent en de mannen trekken soms genadeloos door. Een toerrit kan prima als training fungeren.

Toerritten

In de zomerperiode wordt er elke woensdagmorgen verzameld voor een rit in de omgeving van Doetinchem. Afhankelijk van het weer en het niveau van de groep wordt er dan een rondje Posbank, Xanten of zelfs Holterberg gereden. Onderweg zullen de renner veschillende mooie wegen passeren en is er ook tijd voor koffie met gebak. In de winter springen de toerrenners de veldrijfiets of mountainbike op om de lokale veldtoertochten te rijden. Veel wedstrijdrenners sluiten dan aan om een goede basis voor het komende seizoen te leggen. Vaak wordt er op de fiets heen- en terug gereden en rijdt men een route van ongeveer 50 kilometer door de achterhoekse velden en bossen. Gemoedelijkheid staat bij deze ritten voorop. En de regel: Samen uit is samen thuis. Dus ook al wordt er soms hard doorgetrokken, er wordt altijd gewacht totdat de groep compleet is. Het tempo in de zomer ligt rond de 30 kilometer per uur. In de winter zal dit door de omstandigheden vaak lager liggen.

[table “” not found /]

Is dat alles?

Natuurlijk niet, door het hele jaar heen trainen we vaak in de weekenden. Maar worden er ook tochten gereden, of trainingsweekenden georganiseerd voor zowel de Jeugd als de Senioren. Daarnaast gaan de Nieuwelingen en Junioren vaak met het Achterhoek 2000 of District Oost op pad. Op de verenigingsagenda vind je een overzicht van trainingen, tochten en evenementen. Daarnaast wordt er natuurlijk ook veel via de sociale media afgesproken!