Damesafdeling

Informatie

Dames stappen steeds vaker de wielerfiets op. Ze moeten helaas vaak alleen trainen of met een groep mannen, die in de regel net iets te snel rijden. Zou je graag samen met een groep dames willen wielrennen? Dan is deze damesgroep van RTV de Zwaluwen iets voor jou.

Missie & visie

Gezelligheid staat bij ons hoog in het vaandel, maar we willen ook de nodige kilometers maken. 2 à 3 maal per week zullen we vanaf het clubhuis van RTV de Zwaluwen vertrekken voor een training van ongeveer 50 kilometer. De trainigen zullen vooral gericht zijn op het toeren, maar er zullen er ook diverse tips worden gegeven met betrekking tot het wielrennen.

Aan het begin van het seizoen zal er met name op de afstand gefocust worden. In de loop van het seizoen zullen we ook de snelheid tijdens de trainingen langzaam op proberen te bouwen.

Trainingen
Benodigdheden om te mogen deelnemen aan de trainingen

  • Racefiets (die in orde is)
  • Helm
  • Reservemateriaal: binnenbandjes, bandenlichters en een pompje
  • Bidon (met water of sportdrank)
  • Voeding voor tijdens de training (denk hierbij aan een mueslireep, banaan of sportvoeding)

Zou je graag een keer willen meefietsen? Vanaf 15 jaar mogen jong en oudere sportieve wielrensters zich bij de damesgroep aansluiten.
Stuur een berichtje voor meer informatie of de trainingsdagen.

Ben je een beginner en twijfel je nog of je het bij kan houden? Kom het gewoon een keertje proberen! Je kan begeleidt worden met het leren kennen van je fiets.

De eerste 10 trainingen worden als proeftraining gezien om te kijken of wielrennen iets voor jou is. Hiervoor kun je contact met Annet Lieftink opnemen. Na deze 10 trainingen dien je lid te worden. Dit kan online via het aanmeldformulier.

Afdelingen

Benieuwd bij welke afdeling van onze vereniging jij je het meest thuis voelt? Kijk verder op onze website naar meer informatie over onze afdelingen.

Jeugdafdeling

Toerafdeling

Damesafdeling

Trainingen

Benieuwd waar onze trainingen plaats vinden en hoe vaak er in de week getraind worden. De onderstaande knop helpt je verder.

Trainingen

Evenementen

Wil je meer weten over de evenementen die RTV de Zwaluwen organiseert? De onderstaande knop brengt je naar alle informatie die je zoekt.

Evenementen