RTV de Zwaluwen is een bloeiende wielervereniging gevestigd in Doetinchem. De vereniging kent een rijke historie met vele succesverhalen in onder meer de Olympia’s Tour. Renners als Erik Breukink hebben in het verleden furore gemaakt in het Zwaluwenshirt. De laatste jaren zijn talenten als Joris Nieuwenhuis en Koen Bouwman doorgestroomd vanuit de Zwaluwenjeugd naar het Continentale niveau.

De jeugdafdeling staat bij ons dan ook hoog in het vaandel, evenals betrokkenheid van de leden en natuurlijk sponsoren. De vereniging laat zich kenmerken door een huiselijke en gemoedelijke sfeer en de sterke binding tussen de leden. De filosofie van RTV de Zwaluwen is het zo breed mogelijk uitdragen van de wielersport. Dit houdt in dat we in elke tak en categorie van de wielersport sporters willen faciliteren. Van Jeugd tot Elite, Wielrennen tot Mountainbike en van actief toeren tot competitief wedstrijden rijden.

  • Veel georganiseerde evenementen

    De visie resulteert in een groot aantal evenementen die we als wielervereniging organiseren. Jaarlijks zijn er tal van evenementen waar de naam van RTV de Zwaluwen aan gekoppeld is. De Ronde van Stokkum en Varsseveld, de Zomercross maar ook drukbezochte trainingswedstrijd als de februari wedstrijden en de Donderdag Avond Competitie kunnen rekenen op de nodige publiciteit.

  • Aandacht in de media

    De kans dat u de naam RTV de Zwaluwen wel eens bent tegen in de lokale dagbladen is groot. Onze amateur renners rijden op hoog niveau wat resulteert in veel publiciteit in de media. Daarnaast zorgen de eerder genoemde evenementen het hele jaar door voor een constante stroom aan publiciteit. Op de pagina publicaties vind je een selectie krantenartikelen over RTV de Zwaluwen.

  • Drukbezochte website

    Het internet wordt steeds belangrijker. Een goede, up-to-date, website is daarom belangrijk. Als RTV de Zwaluwen hechten we dan ook enorm veel waarde aan de uitstraling van onze vereniging, iets waar een mooie website zeker bij hoort. Door wekelijks nieuwsberichten en verslagen te plaatsen krijgen we veel kijkers op onze website.