Jeugdafdeling

Informatie

De meeste kinderen tussen de 8 en 14 jaar hebben een fiets wel onder controle. Maar wanneer ze gaan wielrennen komt er nog net iets meer bij kijken dan alleen het onder controle hebben van je fiets. Wielrennen is ook meer dan alleen hard fietsen. Door middel van leuke en vooral speelse trainingen probeert RTV de Zwaluwen kinderen de fijne kneepjes van het wielrennen bij te brengen. Al vanaf het jaar dat je 8 wordt kun je je aansluiten bij onze vereniging om mee te trainen.

Tijdens die trainingen wordt je begeleid door minimaal 2 KNWU opgeleide trainers. De trainers zijn zelf ervaren renners die de sport al jaren beoefenen. In een groep van 10 tot 15 renners wordt er in de zomer elke dinsdag en donderdag getraind op een verkeersvrij parkoers. Tijdens die trainingen passeren veel verschillende oefeningen de revue. De oefeningen zijn er vooral op gericht om de kinderen kennis te laten maken met de fiets en het leren fietsen in een peloton. Hierbij moet je denken aan behendigheid, stabiliteit en veiligheid. Meer informatie vind je in de folder.

Informatiefolder

Wedstrijden rijden

Wanneer je als jeugdlid wilt beginnen met het rijden van wedstrijden dan kan het nogal ingewikkeld overkomen. Wanneer je van plan bent wedstrijden te gaan rijden dan moet je als eerste een licentie aanvragen bij de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie(KNWU), dit kan via de website van de knwu.

Na het aanvragen van je licentie kun je je inschrijven voor je eerste wedstrijd. Echter zijn de wedstrijden van de KNWU vaak in uithoeken van het land en wil je toch eerst wat ervaring op doen. Dit kan via lokale competitie zoals de OJC en MNC. Deze organiseren laagdrempelige wedstrijden die in de buurt van Doetinchem worden georganiseerd. Vaak gaan we er met een groepje vanuit de vereniging naar toe!

Jeugdwielrenners dienen met een vooraf bepaald verzet te rijden. Via de onderstaande button kun je een bestand downloaden waar je kunt bepalen met welk verzet je zou moeten rijden. Hier wordt streng op gecontroleerd, wanneer deze te groot is mag er niet gestart worden. Zorg dus dat dit in orde is!

Verzettentabel downloaden

Nieuws jeugdwielrennen

Jeugdronde van Doetinchem opnieuw op de kalender

Zondag 1 april op 1e Paasdag wordt de Nationale Jeugdronde van Doetinchem weer verreden op het Vredenstein parcours van RTV De Zwaluwen in aan de Fabriekstraat 47 te Doetinchem. Deze...
Read More

Marvin Peters 6e op het NK mountainbike in Sittard

Zaterdag 30 september jongstleden werd het Nederlands Kampioenschap Mountainbiken voor de jeugdcategorie├źn verreden in Sittard. Jeugdlid Marvin Peters startte voor RTV De Zwaluwen in categorie 6 (13 jaar). Het uitdagende...
Read More

Peters 5e op het NK jeugd 

In Appelscha werd afgelopen zaterdag het Nederlands Kampioenschap veldrijden voor jeugdrenners verreden. Namens RTV de Zwaluwen nam Marvin Peters deel in categorie 6, Joris Reinderink vertegenwoordigde het Geel-Blauw in categorie...
Read More

Afdelingen

Benieuwd bij welke afdeling van onze vereniging jij je het meest thuis voelt? Kijk verder op onze website naar meer informatie over onze afdelingen.

Jeugdafdeling

Toerafdeling

Damesafdeling

Trainingen

Benieuwd waar onze trainingen plaats vinden en hoe vaak er in de week getraind worden. De onderstaande knop helpt je verder.

Trainingen

Evenementen

Wil je meer weten over de evenementen die RTV de Zwaluwen organiseert? De onderstaande knop brengt je naar alle informatie die je zoekt.

Evenementen