In memoriam toertocht Berry Huntink, “Beer van Gendringen”

26 juli 2020 | Gepubliceerd in: Algemeen, Nieuws

Op 20 september 2020 zal er ter nagedachtenis van Berry Huntink een memoriam toertocht plaatsvinden in de regio Liemers en Achterhoek. Er zal gestart worden bij het clubgebouw van RTV de Zwaluwen Doetinchem, welke het clubhuis ter beschikking heeft gesteld voor de organisatie van de memoriam toertocht.

Het is geen openbare toertocht; alleen (direct of via de wielerclubs) uitgenodigde fietsers die Berry gekend hebben worden gevraagd mee te fietsen als laatste eer aan de man die bijna heel zijn fietsende leven lid en bestuurder was van onze mooie wielerclub.

We willen je vragen uiterlijk 9.00 uur aanwezig te zijn in het clubhuis. Na een korte toespraak waarin we stil zullen staan bij het tragische ongeluk vertrekken we, in kleine groepjes, voor een rit van ongeveer 90 km. We zullen daarbij plekken aandoen die een bijzondere betekenis hadden voor Berry:

  • Ulft, waar Berry begon als wielrenner bij de plaatselijke WC Ulft
  • Gendringen, waar Berry opgroeide en zijn bijnaam verdiende
  • Montferland, waar we talloze rondjes gereden hebben
  • Stokkum, omdat hij ook een paar jaar voor de plaatselijke wielerclub heeft gereden
  • Tolkamer omdat deze plaats jarenlang het ijkpunt was voor de trainingen met Jelle
  • Loil, omdat hij hier ging wonen met Sandra en deel 2 van zijn Zwaluwen carrière begon
  • Drempt, waar hij samen met Sandra ging wonen en waar de kinderen zijn geboren
  • Doetinchem, waar Berry vele jaren (bestuurs-)lid was van de Zwaluwen

We verwachten iedereen tegen 13:00 uur terug in Doetinchem voor een hapje en drankje. Voor diegenen die dit te ver vinden is er ook een kortere route beschikbaar van 60 km.

Hoewel Berry een wielrenner was in hart en nieren is het uitdrukkelijk niet de bedoeling dat het een wedstrijd wordt. Daarvoor leent de openbare weg zich niet. Ook dienen we de dan geldende corona maatregelen op te volgen. Op dit moment lijkt het mogelijk om met groepen fietsers op pad te gaan en samen te komen in het clubhuis, maar deze regels kunnen “last minute” wijzigen. Volg daarom de berichtgeving op deze plek.

We zien je graag op 20 september.

De memoriam organisatie

Download routes (zip)