Nieuwenhuis voert Wereldbeker aan na overwinning in Zeven

28 november 2016 | Gepubliceerd in: Algemeen

Afgelopen weekend streek de Wereldbeker veldrijden neer in het Duitse Zeven. In de eerste manche van de wereldbeker in Valkenburg wist Nieuwenhuis naar een tweede plek te rijden. Na de afgelasting van Koksijde was Zeven pas de tweede manche voor de Beloften.

Op het snelle parcours in Zeven ontstond er een elite-groep met daarbij de drie kemphanen Nieuwenhuis, Iserbyt en Hermans vergezeld door de leider in de Wereldbekerstand Gioele Bertolini. In de finale wisten Iserbyt en Nieuwenhuis zich los te rukken van de voorste groep.

Nieuwenhuis reed een fenomenale wedstrijd en liet Iserbyt in de laatste ronde achter om solo naar de overwinning te rijden. Achter hem wist Iserbyt nipt uit de greep van de achtervolgende groep te blijven en reed daardoor naar een tweede plaats. De leider in de Wereldbekerstand, Bertolini, werd vierde en daardoor nam Nieuwenhuis de trui van hem over. De wereldbeker gaat 18 December verder in Namen.

Peters ondanks val naar overwinning in Varsseveld

Marvin Peters wist dit jaar al vier maal te winnen in een GOW-veldrit. In Varsseveld lag hij afgelopen zondag ruim op kop totdat een val hem uit zijn ritme bracht, ondanks zijn val wist hij toch de overwinning in de wacht te slepen. In het klassement gaat hij ruim aan de leiding bij de Jeugd 3. Bij de Amateurs/Elite/Beloften reed Joery Nijkamp een hele sterke wedstrijd, hij wist 6e te worden in een sterk veld. Tim Putman werd verdienstelijk 14e.