Voorstelronde: Vendorlink – Vendor Managment Software voor bedrijven

22 april 2021 | Gepubliceerd in: Algemeen, Nieuws

VendorLink maakt Vendor Management software voor bedrijven. Kort gezegd stelt VendorLink bedrijven in staat om op een efficiënte wijze hun leveranciers te managen. Denk aan het beheren, opvragen en e-ondertekenen van contracten en documenten en het uitvoeren van risico- en spendanalyses. Het geeft antwoord op de vragen: met wie doe we eigenlijk allemaal zaken, voldoen ze aan de door mij gestelde eisen en welke afspraken hebben we met ze gemaakt. VendorLink opereert in diverse markten, van productiebedrijven tot financiële dienstverleners, maar ook ROCs, Universiteiten en overheden, in met name Nederland, Duitsland en Zweden maar wordt door duizenden leveranciers van onze klanten over de hele wereld gebruikt. 

Introductie
In 2009, ben ik Martijn Goedings, Zwaluwen lid, samen met twee collega’s het bedrijf gestart. We zagen destijds de behoefte aan een dergelijk systeem ontstaan en zijn toen, vanuit huis, begonnen met de bouw van de applicatie. Een gave tijd waarin alles kon. We waren een van de eerste business applicaties die aangeboden werd in ‘the cloud’, hoewel dat woord nog niet bestond of bekend was. Het duurde ongeveer tot 2011 voordat we een rendabel bedrijf hadden opgezet, dankzij een aantal klanten die in onze oplossing geloofden. Met trots kunnen we zeggen dat deze organisaties nog steeds ons systeem gebruiken. 

In de jaren erna zijn we gestaag gegroeid tot een volwassen bedrijf. Inmiddels bedienen we met 12 fte zo’n 130 organisaties met ons systeem en zijn in het afgelopen jaar, ondanks de corona-crisis, weer gegroeid. Ons doel voor de komende jaren blijft zoals die altijd is geweest: verder groeien samen met onze klanten. 

Sinds een aantal jaar zijn we trotse sponsor van de donderdagavondcompetitie, iets wat goed bij ons bedrijf past. Zoals dat gaat, wordt je als bedrijf best wel eens benaderd voor het ondersteunen van goede doelen. We hebben er op enig moment voor gekozen zelf een aantal doelen te kiezen, waaronder de DAC. We zijn super trots om de leiders van de competitie in onze bedrijfskleuren te zien rijden. 

Waarom de roze leiderstrui?
Onze bedrijfskleuren zijn roze, of eigenlijk magenta De keuze daarvoor was geïnspireerd op de teamkleding van Der Jan bij de Deutsche Telekom ploeg. We dacht: mocht VendorLink ooit enorm groot worden, dan starten we een wielerploeg en herintroduceren we weer dat prachtige shirt, met zwarte broek. Volgens nog dus enkel de magenta leiderstrui bij de DAC. Maar wie weet!

Het kantoor van VendorLink bevindt zich in Veenendaal, aan de Vendelier 4 VII, bel gerust eens aan mocht je op een trainingsrondje een kop koffie of een broodje willen, je bent van harte welkom.