Zware omstandigheden tijdens geslaagd Rondje van Doetinchem

14 december 2015 | Gepubliceerd in: Algemeen

Een heldere hemel werd zondagochtend vergezeld door een winterse zon, een aangename temperatuur en honderden besmeurde gezichten. Hoewel de omstandigheden afgelopen zondag anders deden vermoeden had de regenval van de afgelopen dagen zijn sporen achtergelaten. De vele deelnemers stond dan ook een zwaar en uitdagend parcours te wachten tijdens het 18e Multimate Rondje van Doetinchem.

De eerste fietsers meldde zich al vroeg in de ochtend in het clubhuis aan de Fabriekstraat, waar zij aan hun tocht van 30, 45 of 55 kilometer begonnen. Na het slingerwerk in de Kruisbergse bossen en de befaamde slootkant achterlangs sportpark de Bezelhorst konden de deelnemers bij de Basisschool in IJzevoorde genieten van een hapje en een drankje. Dankzij de ondersteuning van De Pedaleur was zowel fiets als lijf weer opgefrist voor het tweede deel van de tocht.

Vanuit IJzevoorde reed men via Slangenburg achterlangs Gaanderen weer terug naar Doetinchem. Bij terugkomst werd er genoten van een erwtensoep en werd de modder van de fiets gespoeld.

De organisatie kijkt terug op wederom een geslaagde editie en bedankt iedereen die het 18e Mulitmate Rondje van Doetinchem mogelijk heeft gemaakt.

Hieronder is een videoverslag te vinden van Tom van Lent.
Roderick Kreunen was aanwezig om foto’s te maken, zie link.