Jeugd bezet podium in eindklassement GOW

19 januari 2015 - Gepubliceerd in: Jeugd, Wedstrijden

Het veldritseizoen loopt langzaam op zijn einde. Afgelopen weekend werd er het NK veldrijden voor de jeugd en de finale van de GOW competitie verreden. Waar er zaterdag in Hapert amper sprake was van modder tijdens het NK bleek dat een dag later in Aalten compleet anders. In beide wedstrijden werden er mooie resultaten neergezet door de Zwaluwenrenners.

Peters maakt sterk debuut op NK

Voorafgaand aan het NK veldrijden voor jeugdrenners was er goede hoop op een top-10 plek voor Wouter van de Weerdhof . Vorig jaar eindigde hij nog als 11e bij categorie 5. Dit jaar verliepen de veldritten beter dan ooit dus leek hij af te stevenen op een mooie klassering. Echter kende de jonge renner uit Lobith een slechte dag op de snelle weide in Brabant. Desalniettemin wist hij naar een knappe 13e plek te rijden!

Voor Marvin Peters verliep het NK veldrijden beter. De debutant kende een sterke race en mocht zich tevreden stellen met een zeer nette 12e plek tussen de jongens van categorie 4.

GOW Aalten waant zich even tot Koppenberg

Traditiegetrouw werd het GOW-seizoen afgesloten in Aalten. Door werkzaamheden in het bos nabij het clubhuis en de hevige regenval van de afgelopen weken kregen de renners een pittig parcours voorgeschoteld. Het parcours zorgde er dan ook voor dat de sterkste renners kwamen boven drijven.

Bart Lieftink op een van de zware modderstroken
Bart Lieftink op een van de zware modderstroken

Een dag na het NK stonden Marvin en Wouter alweer aan het vertrek bij de GOW. Marvin verdedigde er zijn leiderspositie in het klassement. Hoewel hij in Aalten zijn meerdere moest erkennen in Morris Gruiters wist hij wel het klassement in de wacht te slepen! Wouter van de Weerdhof won daarentegen wel de wedstrijd in Aalten maar de eerste plek in het klassement was niet meer binnen bereik. Met zijn overwinning stelde Wouter wel zijn 2e plek in het klassement veilig. Ook Joery Nijkamp mocht na een zware wedstrijd plaats nemen op het podium. Hij wist met zijn 6e plek in de daguitslag een knappe 3e plek vast te houden in het klassement bij de junioren!

Het rondje om de ringkampsbulten in Aalten kenmerkt zich doorgaans door de snelle passage in het bos en het zwaarder lopende weiland waar de renners een kleine helling dienen te overwinnen. Het bos was voorafgaand aan de GOW nog grondig onder handen genomen en met de bijkomende nattigheid werd de ondergrond bijzonder modderig. Het drassige weiland, dat onder ‘normale’ omstandigheden al als pittig ervaren wordt, kende een zware oplopende strook waar de sterksten het verschil konden maken.

Dit bleek wel tijdens de wedstrijd van de Elite/Amateurs. Atse ten Brinke was al direct na de start vertrokken voor de winst. Achter hem reed Zwaluwenrenner Michael Velthorst een sterke race, hij eindigde op een knappe 5e plek. Gijs ten Have kwam na een moeizame start langzaam op gang en wist na 50 minuten zich als 9e te klasseren.

Photo Credits: Maikel Sellink

Overige uitslagen GOW Aalten

Jeugd2
Marvin Peter 2e
Sem van Klomperburg15e

Jeugd 3
Wouter van de Weerdhof 1e

Nieuwelingen
Sam Gademan 17e

Junioren
Joery Nijkamp 6e
Bart Lieftink 11e

Dames
Joyce Evers 17e

Amateurs
Michael Velthors 5e
Gijs ten Have 9e

Masters 40+
Laurens Nieuwenhuis 21e

Masters 50+
Ronald Evers 14e
Gerrie Willemsen DNF