Renners geteisterd door barre omstandigheden in Deventer

22 maart 2015 - Gepubliceerd in: Wedstrijden

Doordat de SIJC wedstrijd in Beekbergen, die vandaag verreden zou worden, afgelast moest worden door een gebrek aan vrijwilligers kreeg Deventer de eer om de finale wedstrijd te organiseren. Op sportpark Keizerslanden stonden zaterdagmiddag 50 renners opgesteld voor een wedstrijd onder barre omstandigheden.

Hoewel de renners nog droog konden vertrekken veranderde het wolkendek al snel in een donkere massa. Na een aantal ronden barstte de hemel los en zakte de temperaturen. Dit weerhield Jan-Willem Pennings, Gerjo Berentschot en Joost Arentsen niet om een goed resultaat neer te zetten.

Jan-Willem wist in de finale van de B-categorie weg te komen uit de grote groep en sprintte naar een 2e plek. Ondertussen werd het peloton langzaam uitgedund. In de finale reed er nog een groep van 9 renners vooruit, de overige deelnemers had er al de brui aan gegeven of lag op achterstand.

Dat de weersomstandigheden het er niet gemakkelijk op had gemaakt bleek wel in de finale. Han van der Poppe wist na tal van demarrages te ontsnappen. In de achtervolging reed Gerjo Berentschot lang alleen achter Van der Poppe aan, maar in de laatste ronde kreeg hij gezelschap van een tweetal met daarbij Joost Arentsen. Joost sprintte nog naar een tweede plaats waar Gerjo moegestreden als 4e eindigde.

¬©foto’s: Facebookpagina DRV de Zwaluwen