Rick Engelen op het podium in 33e Henk Lubberding Classic

30 augustus 2016 - Gepubliceerd in: Wedstrijden

De Henk Lubberding Classic kende dit jaar een iets ander parcours als voorgaande jaren. Waar traditioneel vanaf ‘s-Heerenberg, via Doesburg, koers werd gezet richting de Posbank werd er dit jaar eerst richting Zutphen gereden alvorens de karavaan op de dijk in Spijk los werd gelaten voor de finale ronde. Ook dit jaar mochten we veel Zwaluwen begroeten bij de start in ‘s-Heerenberg, zowel op als naast de fietsen waren ze weer in grote getale aanwezig!

Na het los geven van de koers vond er nog een parcourswijziging plaats. Door stormschade was de Elterberg onbereikbaar geworden en deze werd dan ook vermeden in de finale ronde. In deze ronde wisten de renners van RTV de Zwaluwen zich keurig in de voorste gelederen van het 300 man grote peloton te vestigen.

Al snel ontstond er een ruime kopgroep met een groot aantal Zwaluwen daarbij. Ralf Scholten had goede benen en besloot op aanval te trekken. De renner uit Netterden wist lang stand te houden maar kon niet voorkomen dat de wedstrijd uit zou draaien op een massasprint.

In die sprint bleek Rick Engelen sterke benen te hebben. Hij wist achter Wilfred Harbers en Dick Kinket naar een hele mooie derde plek te sprinten. Rick vervulde daarmee een jarenlange wens om eens op het podium te eindigen. Met de finishstreep op enkele honderden meters van zijn voordeur wist hij afgelopen zondag het juiste gaatje te vinden om deze wens in vervulling te brengen. Met Sam Gademan(9e) eindigde er nog een Zwaluw in de Top-10, ook Licay Schotten(14e) en Gideon van der Molen(15e) reden naar een mooie uitslag.