Zwaluwen van voren in tweede SIJC-Weekend

no_image
10 maart 2014 | Gepubliceerd in: Wedstrijden

SIJC Deventer

Het contrast dat zich aftekende met vorig jaar is bijzonder groot. Waar vorig jaar het tweede SIJC weekend werd verreden in boze en barre omstandigheden konden de renners nu in korte broek hun rondjes draaien in Deventer en Fortmond.

Zaterdag reisden maar liefst een 105 renners af richting Deventer voor de 3e wedstrijd in de Salland Ijsselstreek Competitie. Onder hen ook een groot aantal Zwaluwen, die mede de koers bepaalden. Na een klein half uur koers ontstond er een kopgroep van 13, die tot het einde standhield. In deze kopgroep was Gerjo Berentschot één van de motoren. Hij werd uiteindelijk 6e in de A-klasse.

Achter de kopgroep reden Joost Arentsen en kersvers lid Gideon van der Molen na een 9e en 10e plaats in de B-klasse. De 10e plaats van Gideon verdient een gouden randje gezien het feit dat hij nog geen jaar de wielersport beoefend!

SIJC Fortmond

De dag erop werd er op het bijzondere parcours midden in het natuurontwikkelingsgebied gereden. Het rondje in Fortmond zorgt altijd voor een mooie koers door het kenmerkende open landschap en de wind die er vrijwel altijd waait.

Met een peloton van 50 renners werd er gestart, onder hen bevonden zich 5 Zwaluwen. Berry Huntink, Chris Rave en Wouter Hendriksen reden attent van voren en er was dan ook geen ontsnapping waar geen Zwaluwen bij betrokken was.

Zwaluwen nemen het heft in handen

Heel even leek Wouter Hendriksen weg te blijven met 2 anderen, maar na een aantal ronden werden ze alweer gegrepen door het jagende peloton. Daarop besloot Berry Huntink het te proberen, maar ook Berry bleef niet weg. Terwijl het peloton door Berry Huntink, Guus Gerritsen en Wouter Hendriksen een langzamer tempo werd opgedrongen kon Chris Rave samen met de kopgroep wegrijden.

Toen het gat groter werd besloot Wouter Hendriksen dat er nog wel een Zwaluw in de kopgroep mocht zitten. Hij kreeg Siebe Vrieswijk met hem mee, maar de twee strandden op lutele seconden van de kopgroep. Net op tijd kregen zij hulp van een 5-tal andere renners. Die groep deed er vrijwel de hele koers over om tot de kopgroep te rijden, pas 5 ronden voor het einde sloten zij aan.

Ondertussen had de C-categorie al afgesprint, Joery Nijkamp kon net niet naar een podiumplek rijden, hij werd 4e. Na anderhalf uur koers mochten de renners in de B-categorie afsprinten, waaronder Chris Rave die zich in de kopgroep bevond. Chris attent rijden werd beloond met een mooie 6e klassering.

In de tussentijd had Wouter Hendriksen een opstootje gehad en moest hij de groep laten lopen. Hij kwam in het uitgedunde peloton terecht. Met nog een half uur op de klok moest hij nog wat rechtzetten en probeerde hij solo terug naar de kopgroep te rijden. Die hadden ondertussen al een ruime voorsprong opgebouwd en terugrijden was dan ook een onbegonnen opgave. Wouter eindigde dan ook net achter de kopgroep die nog uit 6 A-renners bestond.

De Zwaluwenrenners beginnen langzaam in vorm te komen voor het nieuwe seizoen. Aankomende zondag zullen er een aantal Zwaluwen aan de start staan in hun eerste nationale wedstrijd in Heeswijk-Dinther.

Wouter van de Weerdhof reed afgelopen weekend al zijn eerste wedstrijd. Hij begon zijn seizoen, evenals vorig jaar, goed met een 4e plek in de Categorie 5 van de jeugdwedstrijd in het Brabantse st. Willebrord.

Uitslagen SIJC