65-jarig RTV de Zwaluwen viert feest met zijn leden!

20 september 2014 - Gepubliceerd in: Algemeen
Wethouder Peter Drenth aan het woord
Wethouder Peter Drenth aan het woord

Vandaag, 20 September 2014, was het dan zover. De dag waar we als vereniging al maanden naar toe leefde. De vereniging vierde zijn 65-jarig bestaan en ,zoals wethouder Peter Drenth dat zo mooi omschreef tijdens de receptie, het 65e jaar is een speciaal jaar. Een jaar van ommekeer, dat je meer vrije tijd krijgt. En meer geld op je bankrekening, waarmee je mooie dingen kunt doen. Met dat laatste doelde de wethouder op een nieuwe accommodatie waar de verenging al jaren mee bezig is.

Er werd niet alleen vooruit gekeken maar er werd door de vele sprekers tijdens de receptie ook vooral terug geblikt op 65 prachtige jaren wielrennen. Het samenkomen van veel oud-coureurs en ploeggenoten bracht vele verhalen naar boven. Voor aanvang van de receptie kon iedereen nog even laten zien dat ze in uitstekende vorm schieten. Wat bedoeld was als een toertocht werd al snel een koers, zoals dat wel vaker gebeurd. Coureurs onder elkaar, laten we maar zeggen.

Erik Breuking voert het peloton aan over 't Peeske
Erik Breukink voert het peloton aan over ‘t Peeske

Na de toertocht konden de harde werkers genieten van een lunch nadat ze zich hadden opgefrist. Ondertussen liep het clubhuis vol met (oud-)leden. Al snel werd de conclusie getrokken dat ons clubhuis net ruim genoeg was, aangezien de zaal tot de nok toe gevuld was tijdens de receptie. Huidige voorzitter Rik van Dijken opende de receptie en gaf daarna het woord aan wethouder Peter Drenth die zeer te spreken was over de huidige gang van zaken binnen de Zwaluwen. Ook oud-voorzitters Nico Bieleveld en Herman Brinkhoff spraken vol lof over de toekomstvisie van de vereniging. Dat er tussen de speeches door een donder te horen was kon de pret niet drukken. Want dat daardoor de ‘gentlemen-race’ moest worden afgelast vond eigenlijk niemand echt zonde, des te meer tijd op herinneringen op te halen. Verhalen uit de oude doos te delen met je oude ploegmakkers. Het bleef dan ook nog lange tijd gezellig in het clubhuis, maar laat werd het niet. Want morgen staan de Clubkampioenschappen op het programma.

Foto’s: Harm-Jan Weevers

Lachende gezichten tijdens de receptie
Lachende gezichten tijdens de receptie