Jeugd

Wellicht heeft uw zoon of dochter belangstelling om te gaan wielrennen. Als RTV de Zwaluwen zijn we daar natuurlijk blij mee. Bij wielrennen komt heel wat om de hoek kijken. Graag willen wij u informeren over de belangrijkste aspecten van het jeugdwielrennen bij RTV de Zwaluwen.

Om eerlijk te zijn: wielrennen is niet voor watjes en is meer dan alleen hard rijden. Wielrennen moet je leren en dat kost tijd en geduld. Daarom starten wij met nieuwe renners met een mix van fietsbehendigheid en trainingen op snelheid. Maar wees er van bewust dat ze veelal in het begin niet mee kunnen komen met kinderen die al wat langer wielrennen. Onze veelal gediplomeerde trainers zorgen er voor dat uw zoon of dochter steeds beter gaat rijden. Want lol in het wielrennen staat bij de jeugd wel voorop.

Voor ieder kind geldt dus dat er tijdens de training rekening wordt gehouden met zijn of haar niveau. Wielrennen is een sport voor zowel jongens als meisjes. Onder jeugd verstaat de KNWU de groep van 8 t/m 14 jaar. Hierbij hoef je niet te wachten tot je daadwerkelijk 8 jaar bent, maar tot het jaar waarin je 8 jaar wordt.

Proeflessen

Om te beginnen kan uw zoon of dochter 4 lessen zonder verdere verplichtingen meedoen aan de trainingen. Daarna moet u samen met uw zoon of dochter beslissen of hij/zij lid wordt van onze vereniging. Neem voor meer informatie contact op met onze verantwoordelijke voor de jeugdafdeling.

Fiets

RTV de Zwaluwen biedt de mogelijkheid om het eerste half jaar van het lidmaatschap een jeugdfiets te huren, indien op dat moment beschikbaar. De kosten van de fietshuur bedragen € 15,= per maand. Daarnaast wordt er € 25,= voor onderhoud en een borg in rekening gebracht van € 90,-. Het huren van een jeugdfiets is tijdelijk en van de jeugdrenner wordt verwacht dat hij/zijn de fiets als een eigen fiets gebruikt en onderhoudt. Mocht de fiets na de huurtermijn mankementen vertonen, worden reparatiekosten met de borg verrekend. Indien de fiets in orde is, wordt de borg verrekend/teruggestort.

Trainingen

De trainingen op de weg beginnen medio maart en zijn iedere dinsdag- en donderdagavond van 18:30 tot 20:00 uur. Zoals gemeld zijn de trainingen op de locatie van IJD ’96, Sportweg 7 op de Huet.

Vanaf eind september wordt iedere dinsdag- en donderdagavond getraind van 19:00 tot 20:00 uur. Het parcours bij Markant Outdoor in Braamt kunnen we bijna volledig verlichten, dus er kan veilig worden getraind.

Deze periode rijden de kinderen veelal op mountainbikes of cyclocrossers. Als vereniging hebben we deze type fietsen niet in de verhuur. Als uw zoon of dochter dus mee wil rijden zult u deze zelf moeten aanschaffen.

Meer informatie

Gedetailleerde informatie vind je in de jeugdfolder die te downloaden is via onderstaande knop