Amateurs kijken terug op geslaagd trainingsweekend in Limburg

1 april 2015 | Gepubliceerd in: Algemeen

Op vrijdag 27 maart zijn dertien amateurs neergestreken in het Golden Tulip hotel in Kerkrade. Na een welkomstwoord door voorzitter Gerjo Berenschot, die de organisatie op zich had genomen, werd er een pastamaaltijd genuttigd om de koolhydraatvoorraad optimaal aan te vullen. De wegkapitein van dienst, Jos Kaal, heeft zijn uitstekende parcourskennis ingezet om een ‘makkelijke’ rit te maken zodat de benen konden wennen aan het heuvelige Limburg. Wennen? Uiteraard werd rustig trainen al snel kop over kop rijden, de boel op de kant zetten en kijken wie er het eerst bovenop de Keutenberg en Eyserbosweg was. De toon voor het weekend was gezet.

Op zaterdag was de ‘Koninginnerit’ gepland. De dag begon droog en rustig, maar na anderhalf uur ging zowel de gaskraan als de hemelsluizen open. De Koninginnerit werd door het gure weer wat korter dan gepland, maar met meer dan 100 kilometer en ruim 1.400 hoogtemeters was het een mooie rit. Sommige amateurs reden nog langer door en maakten de 130 km vol. Zelfs met een nat pak werd er gestopt om toch even de beroemde Limburgse vlaai meester te maken. Zaterdagavond werd er gezellig gegeten bij de Italiaan en werd het nachtleven van Heerlen onveilig gemaakt.

Ook op zondag waren de weergoden de renners minder goed gezind. De regen kwam met bakken uit de lucht en de wind kwam van alle kanten en de sloten kwamen gevaarlijk dichtbij, het leek haast wel op Gent-Wevelgem. Desondanks werd er een mooie training gemaakt met veel hoogtemeters, waarbij de Cauberg de kers op de Limburgse vlaai was.

Met meer dan 300 kilometer en 4.000 hoogtemeters was het meer dan een geslaagd weekend. Namens de aanwezige renners dank ik Gerjo en Jos die het met hun inzet tot een superweekend hebben gemaakt!

Verslag door: Jeffrey Kimmels