Mark Holtslag restaureert fiets ter ere van Berry Huntink

25 maart 2021 | Gepubliceerd in: Algemeen, Nieuws

Foto: Mark Holtslag met aan zijn zijde de gerestaureerde fiets

Vorig jaar is op 25 maart Berry Huntink ons ontvallen als gevolg van een noodlottig ongeval. Berry had kort voor zijn overlijden in het bestuur kenbaar gemaakt dat hij het mooi zou vinden om één van de oude frames die we in het materiaalhok hadden hangen, compleet te maken. Het was Berry zijn wens deze vervolgens in ons clubhuis te hangen. Dit idee heeft Berry helaas niet kunnen uitvoeren.

Mark Holtslag benaderde mij kort na het overlijden dat hij daar vluchtig met Berry al over gesproken had. Mark is er vanuit zijn passie voor retro fietsen mee aan de slag gegaan en heeft er een complete fiets van gemaakt. Mark heeft 6 maart (foto) de fiets vanuit Brabant langs gebracht zodat wij deze een plekje konden geven in het clubhuis.

Kort na het overlijden van Berry werd ik destijds door de familie benaderd of we er bezwaar tegen zouden hebben, dat er op de overlijdensadvertentie een vermelding zou komen dat men liever een donatie aan de club zou zien in plaats van bloemen. Het antwoord daarop moge duidelijk zijn. Een bijzonder genereus gebaar van de familie, maar vooral veelzeggend over het warme hart dat Berry voor de Zwaluwen had.

Wij hebben de belofte toen gedaan om op termijn een mooie bestemming hier voor te zoeken. In overleg met de familie is nu besloten om over te gaan tot de aanschaf van het MyLaps systeem. Berry was daar ooit al eens voorzichtig mee bezig geweest en wij willen daar nu een vervolg aan geven en zodoende dit af te maken voor hem. Het systeem is een kostbare aangelegenheid en een aanzienlijk gedeelte zal bekostigd worden vanuit de ontvangen giften.

Wij denken dat we hier mee een passende besteding gevonden hebben en dit Berry dan ook meer dan tevreden gestemd zou hebben. De finale implementatie en inzet vergt nog wat pas en meetwerk, maar we hopen richting de zomer de inzetbaarheid ervan te kunnen realiseren.

Namens het bestuur van de Zwaluwen,

Bjorn Riewald – Voorzitter