Geslaagd trainingskamp in Limburg

no_image
14 april 2014 | Gepubliceerd in: Algemeen

Opwarmen in Noord-Limburg

Afgelopen weekend werden er geen wedstrijden gereden door onze seniore Zwaluwen. In plaats daar van werd er een 3-daags trainingskamp georganiseerd in het heuvelachtige Limburg. Een 10-tal renners verbleven 3 dagen in Hotel Lahaye gelegen in Houthem, nabij Valkenburg. Bij aankomst op vrijdag stond er een rustige duurtraining op het programma richting Noord-Limburg. Via Belgiƫ reden de Zwaluwen richting Maasbracht waar ze via Sittard en Hoensbroek weer terug keerde naar het Hotel na een kleine 100 kilometers.

Zware rit door de Eifel

‘s Avonds werden de hongerige magen in Valkenburg voorzien van de nodige voedingsstoffen. Iedereen lag al vroeg op bed aangezien er zaterdag een flinke tocht gemaakt zou worden richting het heuvelachtige gebied van de Eiffel. Om half 9 zaten de renners dan ook allemaal weer aan tafel voor een stevig ontbijt. Iets over 10 uur vertrokken ze voor de tocht die hen via landwegen richting Monschau zou brengen. Onderweg lagen er enkele pittige klimmen te wachten. Mede door die klimmen werden er ruim 2500 hoogtemeters gemaakt in de tocht van ruim 170 kilometer. Alle renners schoven ‘s avonds dan ook moe en uitgehongerd aan het late avondmaal aan om de nodige energie op te doen voor de laatste training op zondag.

Vermoeiend en zeer geslaagd

Zondagochtend werden de heuvels in Limburg onveilig gemaakt. De renners maakte een kleine 80 kilometer over onder meer de Camerig, de Eyserbosweg, de Cauberg en de Keutenberg. Moe en voldaan genoten de Zwaluwen ‘s middags van de overwinning van Niki Terpstra in Paris-Roubaix alvorens ze weer naar huis vertrokken. Naast dat er goed werd getraind was er ook tijd voor gezelligheid en hebben de renners elkaar beter leren kennen! We kunnen dus spreken van een geslaagd weekend in Limburg.

Foto’s