GOW veldrit strijkt neer in Doetinchem

13 november 2016 | Gepubliceerd in: Algemeen, Jeugd

Jaren geleden werd er voor het laatst een GOW-veldrit verreden op de baan naast het clubhuis. 2 jaar geleden keerde RTV de Zwaluwen als vereniging weer terug in de GOW competitie met een veldrit in Beek. Door het succes van Beek, dat dit jaar als regiokampioenschap werd verreden, kwam er een plek vrij op de kalender die dit jaar werd opgevuld door een veldrit in Doetinchem.

De GOW-veldritten laten zich kenmerken door hun laagdrempeligheid en gezelligheid. Deze ingrediƫnten samen met het prachtige weer van afgelopen weekend zorgden ervoor dat het grasveld naast ons clubhuis afgelopen zondag vol met renners en toeschouwers stond.

Voor Marvin Peters was het bekend terrein, de fanatiekeling maakte handig gebruik van het thuisvoordeel en trok de winst naar zich toe bij de jeugd 3 categorie. Jos Kaal liet zich zien bij de masters 40+ door tweede te worden, Edwin Ruesink kwam met een 9e plek ook voor in de top-10. Later op de dag reed Sam Gademan lang mee voor winst bij de junioren maar moest hij door een fout in de slotfase genoegen nemen met een 3e plek. Ook Wouter van de Weerdhof, die na het NK baanwielrennen weer even moest wennen in het veld, reed een sterke wedstrijd voor het thuispubliek die hij met een 7e plek eindigde.

Meer uitslagen zijn later deze week op Gow.nu te vinden.
Foto: Susan Ruesink