Interview Finn Arends

no_image
22 mei 2016 | Gepubliceerd in: Algemeen

Ik ben Finn en ben acht jaar en woon met mijn ouders en zus in Doetinchem. Sinds juni 2015 ben ik lid van de club. Ik heb eerst gevoetbald met mijn vriendjes. Het was oké, maar voetbal vond ik toch niet zo leuk.

Ik ben toen een beetje gaan rondkijken en mijn moeder vroeg of wielrennen wat voor mij was. Fietsen deed ik altijd al veel op mijn crossfiets en vind ik ook leuk. En snel fietsen…..is gaaf! Ik ben toen een keer gaan kijken bij de training van de jeugd en zag mijzelf ook wel op zo’n racefiets. De fiets was snel geregeld en een week later deed ik mee met de training. Ik vond het superleuk! Ik stopte met voetbal en ging wielrennen.

Na de zomer heb ik de eerste wegwedstrijd in Almelo gefietst. Ondanks de regen vond ik het heel leuk om te doen. Helaas was het wegseizoen toen afgelopen en ben ik toen alle GOW-wedstrijden gaan fietsen.

Op Youtube had ik gekeken hoe veldrijden ging en dat crossen door zand en blubber leek mij ook geweldig. Ik heb er veel plezier in en ben uiteindelijk als 4e geëindigd in groep 1. Dit was ook wel het leukste wielermoment tot nu toe. Nu begint het wegseizoen wat ik, denk ik, nog leuker vind. Tijdens de GOW-wedstrijd in Varsseveld heb ik Robert Gesink ontmoet en ik mocht ik met hem op de foto. Hij is wel mijn favoriet.

Bij de Zwaluwen heb ik nog niet echt een favoriet, maar ik vind dat we een leuke jeugdgroep hebben. Het zou leuk zijn als de groep groter wordt in de toekomst, zodat we met meer kinderen naar de wedstrijden kunnen. Ik wil graag nog lang doorgaan met fietsen. Misschien wil ik wel profwielrenner worden. Maar DJ lijkt mij ook wel wat.