Jelle Nijdam aan het stuur van nieuwe combinatieploeg

19 december 2016 - Gepubliceerd in: Algemeen

De filosofie van RTV de Zwaluwen is het zo breed mogelijk uitdragen van de wielersport. Dit houdt in dat we in elke tak en categorie van de wielersport sporters willen faciliteren. Een categorie en tak van de wielersport waar we onze leden tot voor kort niet in konden faciliteren was de Clubcompetitie. Een terugkeer in de Clubcompetitie stond de afgelopen jaren dan ook hoog op de agenda van onze vereniging. Jarenlang was het niet mogelijk om die terugkeer te realiseren door gebrek aan mensen en middelen. Afgelopen winter is RTV de Zwaluwen samen met het WorkforCE om tafel gaan zitten om de plannen voor een combinatieploeg te bespreken.

Sinds 2007 is er voor leden van RTV de Zwaluwen geen mogelijkheid meer om te kunnen starten in de clubcompetitie. Destijds bood het Achterhoek 2000 team(een samenwerking van verenigingen uit de regio) de uitkomst voor ambitieuze renners uit de regio Achterhoek. Deze rol werd later overgenomen door het huidige Sensa – Kanjers voor Kanjers cyclingteam, die in 2012 een eigen vereniging oprichtte. Anno 2017 profileert dat team zich als opleidingsteam voor de regio oost, waarmee er een gat is ontstaan voor renners uit de regio Achterhoek.

Nederlands Kampioenschap als drijfveer
Afgelopen winter werden de eerste plannen gesmeed door werknemers van het Europese hoofdkantoor van Specialized, dat gesitueerd is in ‘s-Heerenberg, om in 2017 deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap wielrennen. Dat kampioenschap vind zowat naast de deur van Specialized plaats. In eerste instantie werd ingezet op alleen het NK, maar al snel bleek de ambitie van een aantal renners groter te zijn en werd de wens uitgesproken deel te nemen aan de Clubcompetitie. Na inventarisatie kwamen zij tot de conclusie dat een selectie met alleen WorkforCE renners(het werknemersteam van Specialzed Europe) lastig te realiseren zou zijn. Door de nauwe samenwerking van Specialized en RTV de Zwaluwen in het verleden, werd er bij onze vereniging geïnformeerd naar de mogenlijkheden voor een samenwerking.

Zodoende besluiten beide verenigingen de handen ineen te slaan en start RTV de Zwaluwen/WorkforCE in 2017 met een combinatie-team in de Nationale Clubcompetitie. De selectie zal bestaan uit 18 renners. Niek Meijer en Tim Putman stromen door vanuit de junioren van RTV de Zwaluwen. Zij kunnen zich volgend jaar optrekken aan ervaren mannen zoals Fulco van Gulik, Robert de Jong, Thom van Dulmen en Wouter Hendriksen. Thom van Dulmen(opleidingsploeg Rabobank) en Fulco van Gulik(Lotto) kennen beiden het klappen van de zweep, Thom was als jeugdrenner lid van RTV de Zwaluwen. Ook Hendriksen was in het verleden lid van RTV de Zwaluwen, hij komt van het Sensa – Kanjers voor Kanjers cyclingteam en brengt Robert de Jong met zich mee.

Jelle Nijdam kruipt opnieuw achter het stuur
De meest prominente naam zit wellicht niet op de fiets maar kruipt achter het stuur van de ploegleiderswagen. Wij zijn dan als vereniging ook bijzonder trots dat we Jelle Nijdam als ploegleider mogen presenteren. ‘Snelle Jelle’ reed in zijn glorierijke carrière een overvolle prijzenkast bij elkaar. Begin van deze eeuw kroop hij achter het stuur van de ploegleiderswagen, hij deed dit tot en met 2007. In 2009 verhuisde Nijdam naar Doetinchem waar hij lid werd van RTV de Zwaluwen. In zijn rol als ploegleider wordt hij ondersteund door Martijn Willems die ook al de nodige ervaring als ploegleider heeft en tevens werknemer is bij Specialized.

Selectie RTV de Zwaluwen/WorkforCE 2017
Niek Meijer
Tim Putman
Gerjo Berentschot
Joost Arentsen
Bart Lieftink
Joost Horstink
Tom Sloot
Jos Kaal
Gideon van der Molen
Wouter de Groot
Wouter Hendriksen
Robert de Jong
Thom van Dulmen
Nick Lubbers
Teun Flint
Minnard Berkhoff
Oscar Abbad
Fulco van Gulik