Joris Nieuwenhuis bevestigt favorietenrol op het NK

9 januari 2017 - Gepubliceerd in: Algemeen

Afgelopen weekend stond voor de veldrijders in het teken van de Nationale Kampioenschappen die dit jaar verreden werden in Sint-Michielsgestel. De sneeuw van zaterdag zou grotendeels het wedstrijdbeeld bepalen voor de wedstrijden van zowel zaterdag als zondag. Zaterdag kwamen Sam Gademan(19e, Junioren), Laurens Nieuwenhuis(15e, Masters 50+) en Joery Nijkamp(45e, Amateurs) aan het vertrek, zij kregen een ijzig en glad parkoers voorgeschoteld. Dit parkoers veranderde zondag van een ijsbaan naar een gladde, modderige, ondergrond.

Nieuwenhuis uit op revanche

Vorig jaar behoorde Joris al bij één van de favorieten voor de Nationale driekleur, helaas gooide ziekte toen roet in het eten en moest hij genoegen nemen met een vierde plaats. Dit jaar heeft de Zelhemmer een grote stap voorwaarts gezet. Met zeges in Namen, Zolder, Zeven, Gieten en Ronse draait hij zijn sterkste seizoen tot nu toe. Wat misschien nog wel meer tot de verbeelding spreekt is zijn 3e plaats in de GP van Brabant, tussen professionals als Mathieu van der Poel en Corné van Kessel. Namen die hij afgelopen zondag in Sint-Michielsgestel ook tegen kwam aangezien het kampioenschap van de Beloften en die van de Elite tegelijkertijd verreden werd.

Het korte draaien en keren in combinatie met de gladde ondergrond is iets dat Joris goed kan, dit liet hij nog maar eens blijken tijdens het NK. Na een bliksemstart kwam hij al snel in een favorietengroep te zitten samen met Mathieu van der Poel en Corné van Kessel, kort daarachter bevond zich Lars van der Haar. Na twee ronden vond Van der Poel het welletjes en trok hij de gashendel open, Van Kessel en Nieuwenhuis waren vanaf dat moment op achtervolgen aangewezen. Van Kessel probeerde op zijn beurt de jongeling van zich af te schudden maar stuitte op een taaie en sterke Nieuwenhuis die zich niet gewonnen gaf. In een uiterste sprint kon Van Kessel toch nog naar het zilver rijden, Nieuwenhuis mocht pronken met het brons én de titel bij de Beloften.

Eind januari zal Joris Nieuwenhuis deelnemen aan het WK Veldrijden in het Luxemburgse Bieles, ook daar geldt hij als een podiumkandidaat. Wij willen Joris feliciteren met zijn uitstekende optreden op het Nationale Kampioenschap en wensen hem veel succes op het WK.