Nieuwe clubkampioenen gehuldigd

19 september 2018 | Gepubliceerd in: Algemeen

Het wegseizoen loopt langzaam op zijn einde en dat betekend dat er de jaarlijkse clubkampioenschappen worden gehouden. Ook dit jaar werd er weer gehanteerd aan de olympische gedachte: meedoen is belangrijker dan winnen. Maar desondanks werd er toch hard gestreden voor de titel “Clubkampioen” in verscheidene categoriën.

Jeugdcategoriën schitteren op afgesloten parcours

Voor onze jeugdrenners en rensters zijn de clubkampioenschappen altijd een hoogtepunt. Een mooie kans om eens te proeven aan het rijden op een afgesloten parcours. Een ander kan zijn kunsten vertonen die hij het hele jaar heeft mogen tentoonstellen in de Nationale wedstrijden. Er was afgelopen zondag dan ook een gezonde mix tussen ervaren en minder ervaren jeugdleden.

Er waren twee categorieën bij de jeugd. Kayleigh Raben mocht zich na een proloog, sprinttoernooi en een heus criterium trotse Clubkampioen voor de jongste jeugd noemen. De titel voor de oudere jeugdrenners ging naar Marvin Peters.


Uitslagen Jeugdcategoriën

(helaas door beperkingen van de uitslagen database nog niet in de database)

Jongste jeugdcategorie

  1. Kayleigh Raben
  2. Lucas Welling

Oudste jeugdcategorie

  1. Marvin Peters
  2. Sem van Klompenburg
  3. Twan Wolters
  4. Finn Arends
  5. Sanne Leguijt
  6. Kyan Hekman
  7. Stijn van Dijken

Na een lastige proloog van één of twee ronden over het clubparcours en een sprinttoernooi konden de renners en rensters tussen de middag op krachten komen met een heerlijke lunch verzorgt door de vrijwilligers!

Met een volle maag stoven de senioren in het Criterium over het parcours heen. In categorie C en B was het volop strijd en het was dan tot het einde ook onduidelijk wie de clubkampioenen zouden worden. 

Bij de categorie C was het uiteindelijk Wout Ruesink die door alle drie de onderdelen te winnen zichzelf tot clubkampioen bekroonde. Jeroen Heusinkveld en Dennis Hendriksen zorgden voor een spannende finale bij de categorie B. Uiteindelijk wist Jeroen het criterium naar zich toe te trekken en won hij met een miniem verschil de titel.

Hendriksen neemt spanning weg in de A-categorie

Met de snelste tijd in de proloog en winst in het sprinttoernooi waren de ogen op Wouter Hendriksen gericht tijdens het criterium voor de A-categorie. De grootste uitdagers Jentje Huntink en Dennis Huizinga stond een lastige opgave te wachten en alleen winst zou hen nog naar de titel kunnen helpen.

Jentje probeerde het in de beginfase van het criterium nog even maar de tweede aanval van Wouter leverde de laatsgenoemde direct een groot gat op. Terwijl de grootste concurrenten naar elkaar gingen kijken bouwde Wouter gestaag zijn voorsprong uit en wist ook het criterium naar zich toe te trekken. Hiermee wordt zijn naam bijgeschreven op de Wisselbeker die elk jaar uitgereikt wordt aan de Clubkampioen van Categorie A.

Van links naar rechts: Marvin Peters, Wout Ruesink, Kayleigh Raben, Jeroen Heusinkveld en Wouter Hendriksen

Alle uitslagen van de A, B en C categorieën zijn te vinden op onze eigen club uitslagen database. Zie de button hier onder.


Alle kampioenen op ons nieuwe podium, bedankt Maik!