Nieuwenhuis sleept driekleur in de wacht

20 januari 2018 | Gepubliceerd in: Algemeen

13 en 14 Januari werd het Nederlands Kampioenschap veldrijden verreden in het Friesche Surhuisterveen. Het parcours was, in tegenstelling tot andere jaren, omgetoverd tot een grote modderpoel. In verschillende categorie├źn kwamen er Zwaluwen aan het vertrek.

Nijkamp zet kroon op lang seizoen
Bij de Amateurs verschenen Joery Nijkamp en Tim Putman aan het vertrek. In een groot startveld wist Joery zich al snel in de voorste gelederen te vestigen. De zware omloop bleek op zijn lijf geschreven, hij reed een sterke wedstrijd en eindigde op een knappe 11e plaats. Tim Putman volgde op korte afstand en wist met een mooie 22e klassering huiswaarts te keren.

Teleurstelling overheerst bij Gademan

Junior Sam Gademan kon met een goed gevoel afreizen naar het noorden. Met twee podiumplaatsen en een 2e plek in de Topcompetitie op zak lag een mooie klassering in Surhuisterveen in het verschiet. Helaas ging het bij het NK minder voor de wind voor Sam, hij moest genoegen nemen met een 28e plek. Bij de Nieuwelingen werd Jelle Winkelhorst in een groot startveld 64e.

Driekleur doet Nieuwenhuis blessureproblemen vergeten

Na zijn uitmuntende prestaties van afgelopen seizoen werd er dit jaar veel verwacht van Joris Nieuwenhuis. Helaas voor de Zelhemmer verliep het allemaal wat stroever in de regenboogtrui. Later bleek een liesaderblessure de veroorzaker van het mindere presteren. Met een nieuwe positie op de fiets zou het probleem tijdelijk verholpen zijn. Dit was direct terug te zien in de resultaten, in Heusden-Zolder mocht hij voor het eerst dit seizoen weer het podium betreden.

In Surhuisterveen stond er voor Joris een Nederlandse titel op het spel. Al na een aantal rondes werd duidelijk dat het een gevecht met Kelvin Bakx en Thymen Arensman zou worden. De drie tenoren bleven lange tijd bij elkaar. Uiteindelijk moesten Joris en Kelvin om de titel gaan sprinten. Na een spannende spurt trok Joris aan het langste eind en mag hij zich nog een jaar Nederlands Kampioen noemen. Ook de prestatie van vader Laurens Nieuwnhuis is het vermelden waard, hij wist een 24e plek te bemachtigen bij de Masters 50+.

Update 29-01:

Marvin Peters bemachtigd top-10 plek
Afgelopen weekend werd het NK veldrijden voor jeugd verreden. Marvin Peters stond namens de Zwaluwen aan het vertrek in categorie 7. Na 3 podiumplaatsen afgelopen veldritseizoen lag een mooie prestatie in het verschiet. In een sterk deelnemersveld hield Marvin knap stand en eindigde hij op een 10e plaats. Ook Twan Wolters nam deel aan het NK Jeugd, hij wist op een 32e plek te eindigen in categtorie 6.