Peloton draait zijn eerste rondes van het seizoen

4 februari 2018 | Gepubliceerd in: Algemeen

Tientallen renners stonden vanochtend te popelen om weer te mogen beginnen. Februari is traditioneel het begin van het wielerseizoen, hoewel het er vanochtend heel even naar uitzag dat het weer roet in het eten zou gooien konden we om 10:00u gewoon het startsein geven. Dit jaar anders dan andere jaren, een alternatieve ronde.

Na een minuut stilte voor Laurens Geurtsen, jarenlang bijzonder gewardeerd (jury)lid tijdens onze wedstrijden, werden de eerste rondes alweer verreden. Het werd al snel duidelijk dat de Sensa – Kanjers voor Kanjers ploeg er geen gras over wilde laten groeien vandaag.

Al snel reed er een kopgroep weg en was het peloton op achtervolgen aangewezen. Dat het zware omstandigheden waren bleek eens te meer, het peloton dwarrelde in groepjes uit elkaar. In de eindsprint van de kopgroep wist Wiebe Scholten het te halen voor ploeggenoten Maarten Lubbers en Mark Schreurs. Ook was er succes voor onze Zwaluwen, Jan-Willem Pennings won bij de B’s en vers lid Andrea Lodder passeerde als eerste de finish in categorie C.

Uitslagen zijn te vinden via uitslagen.rtvdezwaluwen.nl. Volgende week hopen we je weer te kunnen ontvangen voor de tweede van vier wedstrijden, alhoewel het natuurlijk altijd afwachten is wat koning winter ons brengt.

Voor meer informatie: Februari Wedstrijden