BAX verbind zijn naam aan de Ronde van Doetinchem

22 juli 2016 | Gepubliceerd in: Algemeen

Op 14 Augustus 2016 zal er op het clubparcours van RTV de Zwaluwen de Bax Ronde van Doetinchem worden verreden. De koers stond sinds 2012 al niet meer op de kalender en de laatste winnaar kwam in 2009 op het Simonsplein over de streep. Een hevige storm in 2010 en organisatorische redenen in 2011 zorgden voor roet in het eten, maar dit jaar wordt de ronde nieuw leven ingeblazen.

Met de rondes van Stokkum en Varsseveld helpt RTV de Zwaluwen jaarlijks bij het organiseren van twee wielerrondes in de regio Achterhoek. Met het terugkeren van de Bax Ronde van Doetinchem komt de jarenlange wens om een eigen wielerronde te organiseren in vervulling voor RTV de Zwaluwen. Met Bax Advocaten is er een naamgever en geldschieter voor de wielerronde gevonden die, net als RTV de Zwaluwen, zijn wortels diep in de Achterhoek heeft genesteld.

De wedstrijd zal worden verreden op het iconische clubparcours van RTV de Zwaluwen waar de Doetinchemmers al vele jaren hun rondes rijden. De snelle asfaltronde staat garant voor spektakel en met het clubhuis aan de finishstraat gelegen heeft het publiek perfect zicht op de koers.

Programma 14 Augustus

11:00 Masters 40+
12:45 Recreanten (onderdeel van Recreantencompetitie Achterhoek)
14:00 Amateurs/Sportklasse/Junioren