RTV de Zwaluwen sluit seizoen af met topprestatie NCK

13 oktober 2017 | Gepubliceerd in: Algemeen

Het NCK betekend traditioneel het einde van het seizoen voor veel verenigingen in Nederland. Ook dit jaar werd het Nederlands Club Kampioenschap verreden in Dronten. De clubs stond een pittige ploegentijdrit van 52 kilometer te wachten.

RTV de Zwaluwen beschikte dit jaar over een sterke selectie. Worldtour renner – en trouw Zwaluwenlid – Koen Bouwman maakt sinds jaren weer zijn opwachting in Zwaluwentenue. Vergezeld met Joost Arentsen, Gerjo Berentschot, Gerrit Huinink, Joost Horstink en belofte renner Niek Meijer stond er een sterke trein op de rails.

Dat zag ook ploegleider Jelle Nijdam vanuit de auto. Samen met Berry Huntink nam hij de begeleiding op zich, en dat wierp zijn vruchten af. RTV de Zwaluwen reed, ondanks de regen, de snelste tijd bij binnenkomst en bleef lange tijd binnen de top-10 staan.

De sterkste ploegen startten als laatste, maar al snel was duidelijk dat de tijd van onze A-ploeg snel was. Uiteindelijk finishte het 6-tal op een hele knappe 19e plek, de hoogste klassering sinds jaren. Naast de A-ploeg streden we ook in andere categorie├źn mee.

De Nieuwelingen en junioren hadden, evenals de senioren, natte omstandigheden. Sam Gademan, Jentje Huntink, Livay Schotten en Tijs Giezen wisten als 16e de streep te passeren. Daarmee reden ook zij naar een meer dan behoorlijke tijd in een sterk startveld.