RTV de Zwaluwen viert 65 Jarig bestaan!

no_image
14 juli 2014 | Gepubliceerd in: Algemeen

20 September 1949

In 1933 verschenen de eerste berichten in de couranten – zoals ze destijds zo mooi genoemd werden – van een groepje wielrenners die zich ‘Zwaluwen’ noemden. ‘Omdat we door de wind scheren als een stel dartelende Zwaluwen’, verklaarde één van de renners.

In de oorlogsjaren bleef het stil omtrent de vliegensvlugge Zwaluwen, maar in 1949 was er weer teken van leven. 11 renners besloten op 20 september 1949 een wielervereniging op te richten.

Over de naam van hun kersverse vereniging hoefde ze niet lang na te denken. Zo werd Ren en Toer Vereniging ‘de Zwaluwen’ 65 jaar geleden opgericht en viert het exact 65 jaar na dato het jubileum.

Tijdens het jubileum zal er terug worden gekeken op 65 prachtige jaren vol met anekdotes, verhalen, hoogtepunten die werden beleefd duizenden dan wel niet miljoenen kilometers. Het zal een dag worden waarop de historie van de vereniging geëerd wordt en er een blik geworpen wordt op de glansrijke toekomst. Op 20 September zijn alle (oud-)leden van harte welkom om hun ervaringen en verhalen te delen.

Meer informatie is te vinden door boven in het menu op het kopje ‘Jubileum’ te klikken, of door hier te klikken.

Bijlage: Uitnodiging Jubileumfeest