Ruim honderd renners openen wielerseizoen

6 februari 2017 | Gepubliceerd in: Algemeen, Wedstrijden

Vandaag werd onder schitterende omstandigheden de eerste Februari wedstrijd verreden. Al jarenlang één van de drukst bezochte trainingswedstrijden in het voorjaar, dat was dit jaar niet anders. Onder de ruim honderd deelnemers waren onder andere Koen Bouwman, net terug uit Down Under, en Rens te Stroet.

Om 10:00u lag het wegdek nog een beetje nat, maar gelukkig zijn gisteren een aantal vrijwilligers druk bezig geweest om het parcours wedstrijd klaar te krijgen en lag het er daardoor toch prima bij.

Het peloton bleef lange tijd bij elkaar en op enkele schermutselingen na vormden zich in het laatste half uur een aantal ontsnappingen. De finale werd geopend door Thom van Dulmen, die na een demarrage Bart van Bindsbergen en Nick Kweldam met zich mee kreeg. Sensa – Kanjers voor Kanjers was het duidelijk niet eens met deze situatie en zette zich op kop om de situatie recht te zetten.

Daarna probeerde Niek Meijer het nog solo, maar de weg naar de finish bleek nog lang voor de eenzame renner en ook hij werd ingerekend. Dat was voor Joost Horstink aanleiding om weg te springen, hij kreeg Wouter Hendriksen met zich mee en later sloot ook Rens te Stroet aan. Voor Joost ging het wat te snel voortaan en hij moest de twee laten lopen. Met nog drie ronden te gaan lijken de twee het te gaan halen. Te Stroet laat in dr laatste ronde Hendriksen achter zich en passeert als eerste de finish, echter zonder leesbaar nummer dus wordt hij geschrapt uit de uitslag. Wiebe Scholten wint de sprint van het achtervolgende peloton voor Xaf Houwers.

Foto: Susan Ruesink

Uitslagen

Categorie A Categorie B Categorie C
[event_results id=”6462″ align=”none”] [event_results id=”10281″ align=”none”] [event_results id=”10286″ align=”none”]