Sluitingswedstrijd 2020 prooi voor Leemreize

5 oktober 2020 | Gepubliceerd in: Algemeen, Nieuws

©Foto – Maikel Sellink (facebook)

Bij ‘de koers van de vallende bladeren’ denk je al snel aan de Lombardische heuvels in het Noord-Italiaanse landschap, maar dit jaar is alles anders. Gezien de grote belangstelling voor onze DAC-wedstrijdreeks besloten wij dat het leuk zou zijn het wegseizoen af te kunnen sluiten met een allerlaatste wedstrijd. Zo waren de vallende bladeren afgelopen zondag het toneel van de sluitingswedstrijd. Hoewel de coronamaatregelen nog bijna roet in het eten gooide stonden er ondanks de grillige omstandigheden een dertigtal renners aan het vertrek.

Al snel werd door Gijs Leemreize (volgend jaar ploeggenoot van Koen Bouwman, red.) de knuppel in het hoenderhok gegooid. De ruurloer forceerde een eerste grote splitsing in het peloton waardoor er uiteindelijk een grote kopgroep wist weg te rijden. Met onder andere Rens te Stroet, Gerjo Berentschot, Steven den Otter, Wouter van de Weerdhof, Marvin Peters en Sam Gademan wist de kopgroep al snel een groot gat te slaan.

De kopgroep kreeg echter te maken met pech waardoor uiteindelijk Renst te Stroet, Gijs Leemreize, Steven den Otter en Wouter van de Weerdhof over bleven en al snel de overige groepen in koers wisten te dubbelen. Daarbij konden Zwaluwenrenners Wouter Hendriksen en Gerjo Berenschot aanhaken bij de rappe mannen vooraan en wisten zij zich met een respectievelijke 5e en 6e plaats in de top 10 te nestelen.

Vooraan draaide het na herhaaldelijk ontsnappingspogingen uit op een krachtssprint tussen de heren in de kopgroep. De ruurloër Leemreize duwde zijn voorwiel als eerste over de meet, voor te Stroet en van de Weerdhof. De categorie B viel ten prooi aan Peter Kraaijvanger en Stefan Jansen trok de winst in de categorie C naar zich toe.