Terugblik voorlichtingsavond 15 Januari

28 januari 2015 | Gepubliceerd in: Algemeen

Op donderdag avond 15 januari werd er door RTV de Zwaluwen een voorlichtingsavond over voeding , sportgeneeskunde en bikefitting georganiseerd. Deze avond vond plaats bij een van onze sponsoren Harrie Arendsen in Doetinchem. Verschillende sprekers hielden een presentatie tussen in de showroom van de Volvodealer.

De avond werd geopend door Tjeerd de Vries van het Sport Medisch Centrum Papendal. De presentatie ging onder andere over inspanningstesten en over specifieke training voor wielrenners. De presentatie gaf een duidelijk beeld van trainingsopbouw in het seizoen en hoe belangrijk inspanningstesten hierbij zijn. Voor een afspraak of voor meer informatie kun je terecht op de website van het SMCP.

Sander Visschers van FitYourBike was de volgende spreker. Sander heeft sinds kort een eigen bedrijf dat is gespecialiseerd in dynamische fiets analyses. Door middel van deze analyses en verschillende druktesten bepaalt Sander de ideale afstelling van je fiets. Tijdens de voorlichtingsavond gaf hij uitleg over hoe een goed afgestelde fiets blessures kan voorkomen en hoe het je prestaties ten goede komt. Voor meer informatie over het bedrijf van Sander kun je terecht op zijn website.

De laatste presentatie werd gegeven door Karin Hermans . Zij is voedingsdeskundige bij food4balance. Zij gaf uitleg over de invloed van voeding op sportprestaties. Voeding is de brandstof voor ons lichaam en Karin belichtte dan ook dat een gezond voedingspatroon essentieel is bij een goede sportprestatie. Op de website van food4balance is meer informatie over voeding te vinden.

De avond werd afgesloten door Jos Kaal die een presentatie gaf over hoe er vroeger in clubverband naar evenement werd gegaan en hoe dat tegenwoordig gaat. Daarmee belichaamde hij een probleem waar wij als wielervereniging al lange tijd tegen aan liepen, namelijk 1 plek waar alle denkbare evenementen verzameld kunnen worden. Centraal in deze avond stond de slagzin: ‘De Club, dat ben jij!’ Wat het probleem eigenlijk samenvat. Uit deze avond kwam een kalender rollen die hier is gepubliceerd op de website. De presentatie is ook terug te bekijken.

Na het laatste woordje van Jos werd er onder het genot van perfect verzorgde hapjes en drankjes nog eens rond gekeken in de showroom waar onder meer onze Volvo ploegleiderswagen stond te blinken.

Iedereen die aan deze avond heeft bijgedragen wil ik graag bedanken voor zijn of haar inzet. Naar aanleiding van deze Avond is er ook een 2e voorlichtingsavond georganiseerd. Deze vind plaats op 12 februari bij de Pedaleur!

Tekst: Tom Sloot – Zwaluwenlid

Foto’s: Facebook Harrie Arendsen

[qem category=’voorlichting’]

Foto’s

[pwaplusphp album=”VoorlichtingsavondHarrieArendsen”]