Update DAC 21/04

21 april 2022 - Gepubliceerd in: Algemeen

Het zit ons niet mee betreffende de DAC dit jaar. De eerste werd afgelast door een storm, de tweede door wegwerkzaamheden. Ook vandaag zijn er wegwerkzaamheden rondom ons parcours: asfalteringswerkzaamheden bij de rotonde waardoor men het verkeer omleidt over ons parcours. Hiervan was onze vereniging wederom niet op de hoogte gesteld. We hebben geprobeerd de werkzaamheden later aan te laten vangen. Dit bleek onmogelijk en daarom hebben we gezocht naar een oplossing om de wedstrijd toch door te kunnen laten gaan.

Er worden op twee punten externe verkeersregelaars ingezet waarmee geprobeerd wordt om verkeer in een vroeger stadium van het parcours weg te leiden. We hopen dat hiermee voldoende verkeer wordt weggehouden van ons parcours en met niet al te veel overlast kunnen rijden. 

We zullen ons met z’n allen wel bewust moeten zijn van het volgende: 

  • In overleg met BUHA is ingeschat dat we zouden kunnen rijden met de genomen maatregelen. De extra verkeersregelaars zijn echter geen garantie dat alles vlekkeloos verloopt. We zullen moeten ervaren of het (te) veel drukte oplevert alsnog. 
  • Houd rekening met extra drukte op en om het parcours. 
  • De externe verkeersregelaars zijn van 19.00-20.30uur beschikbaar. Laatste categorie sprint dus ruim voor deze tijd tijd af. 
  • Indien politie een spoed uitruk heeft, zal deze tegen onze rijrichting in kunnen zijn. Indien dit het geval is zullen betreffende bochtwachten de koers stil leggen. Renners die hier geen gehoor aan geven zullen niet welkom zijn bij volgende DACs gedurende het hele jaar. Daarover wordt niet in discussie gegaan. Maw: pas je dus aan als de situatie daarom vraagt!
  • Het betreft een parcours op openbare weg, gedraag je naar overige weggebruikers correct en vriendelijk. Zoals al zo vaak gezegd: het is een training en geen koers. 
  • Noot voor de bochtwachten: Deze situatie vraagt om meer communicatie via de porto’s, schroom dus ook niet om deze te gebruiken. Laat je bij afhalen hesjes en porto even goed bijpraten.

Wij hebben als vereniging ons best gedaan om de veiligheid en plezier van de training te kunnen waarborgen. We hopen dat de getroffen maatregelen afdoende zijn om een onbezorgd avondje wielrennen te kunnen beleven. We rekenen op begrip en medewerking van een ieder. Waarschuw elkaar wanneer nodig en houd het sportief ten opzichte van andere weggebruikers.

Graag tot vanavond!