Nieuwe locatie trainings-wedstrijden

17 januari 2018 | Gepubliceerd in: Algemeen

Door toenemende verkeersdrukte op het parcours aan de Fabriekstraat wordt het steeds onveiliger om hier (trainings)wedstrijden te kunnen organiseren. Dit heeft het bestuur van RTV de Zwaluwen er toe doen besluiten de wedstrijden te verplaatsen naar een rustigere locatie. Vanaf 2018 zullen alle activiteiten worden verhuisd naar het parcours aan de Transportweg in Doetinchem. Inschrijvingen en omkleed gelegenheid blijven aanwezig in ons clubhuis aan de Fabriekstraat.

Het is het toenemende aantal incidenten dat heeft gezorgd voor onveilige situaties op het ‘Vredestein Parcours’. Ondanks de inzet van vijf vrijwillige bochtwachten per wedstrijd kunnen wij de veiligheid van de renners niet meer garanderen. Gelukkig hebben deze incidenten er nog niet voor gezorgd dat er gewonden zijn gevallen, maar dat was slechts een kwestie van tijd, aldus voorzitter Gerjo Berentschot.

Met het parcours aan de Transportweg kan een veilige situatie worden gecreëerd omdat dit terrein veel minder druk is en makkelijker af te sluiten. Dankzij deze verplaatsing kunnen wij in Februari het peloton veilig hun rondjes laten rijden in voorbereiding om het nieuwe seizoen. De eerste wedstrijd staat gepland voor 4 Februari, de start is om 10:00u aan de Transportweg. Inschrijven kan op de dag zelf in ons clubhuis aan de Fabriekstraat, kosten voor niet-leden €3,- per wedstrijd.