Verkeersregelaarscursus 2015

2 maart 2015 | Gepubliceerd in: Algemeen

Over ruim een maand, op 2 april, beginnen we weer met de donderdagavondcompetitie (DAC). Het succes hiervan is niet alleen afhankelijk van jullie deelname in de competitie zelf, maar ook van jullie deelname in het mede mogelijk maken van de competitie.

Het fenomeen ‘op de bocht staan’ is inmiddels gelukkig al een goed ingeburgerd begrip binnen onze vereniging. Mede door jullie inzet kunnen diverse wedstrijden ook iedere jaar weer plaatsvinden op ons parcours. Alle fietsende leden zullen worden ingedeeld als bochtwacht en zijn dus verplicht om de cursus te volgen. Uiteraard is toegestaan om je beurt uit te laten voeren door een andere (gecertificeerde) bochtwacht.

Om op de bocht te kunnen staan, moet je echter wel een cursus tot verkeersregelaar volgen. Deze kun je online volgen en is binnen 30 minuten te voltooien. Zo ben je een jaar gerectificeerd bochtwacht!

Hoe volg je de cursus?

  • Ga naar de website www.verkeersregelaarsexamen.nl
  • Je ziet staan: “Evenementenverkeersregelaars”, hier maak je een account aan of je gebruikt je account van vorig jaar.
  • Als je het account hebt aangemaakt kom je op je eigen “dashboard” op de verkeersregelaarssite.
  • Ga naar “code verzilveren” onder algemene taken. De code voor de DAC: DEELNfZuDoetEFATTAAPIL (let op: hoofdletter gevoelig, je kunt de code kopiëren vanuit deze mail)
  • Onder de kop “verkeersregelaar” zie je “instructie volgen” staan.
  • Neem even 30 minuten voor jezelf en volg de instructie.
  • Wanneer je de instructie hebt afgerond, kun je de instructieverklaring downloaden waarmee je officieel verkeersregelaar bent.
  • Stuur je certificaat vóór 18 maart 2015 naar: info@rtvdezwaluwen.nl. Geef daarbij tevens aan of je bereid bent om meerdere keren op de bocht te staan of dat je het aantal beurten zo minimaal mogelijk wenst.

Deel de cursus/code met zoveel mogelijk bekenden/vrienden/familieleden. Iedereen mag de cursus volgen en op de bocht staan. Dit kan in plaats van jou zijn, zo heb jij meer tijd om zelf te koersen! Hoe groter het aantal mensen is dat betrokken wordt bij de DAC, des te gezelliger en groter de competitie wordt!

Heb je nog vragen of hulp nodig bij het uitvoeren van de cursus? Stuur dan een mail naar info@rtvdezwaluwen.nl.

Alvast bedankt voor jullie moeite, vooral namens je clubgenoten!