Ereplaatsen bij KNWU-wedstrijden voor jeugd

28 april 2016 | Gepubliceerd in: Jeugd

Afgelopen week was een drukke week voor de Zwaluwen jeugd. Ze waren aanwezig in Oldenzaal, Eijsden en de koningsrondes in Beilen en Breda.

Oldenzaal
In een koud Oldenzaal stonden zaterdag 23 april 5 renners van RTV De Zwaluwen aan de start. Het programma was een keer omgedraaid en als eerste kwam Marvin Peters aan de start in categorie 5. Marvin probeerde nog een paar keer weg te komen maar het tempo lag te hoog en niemand wilde mee fietsen. Een sprint van een grote groep en Marvin werd 8ste.

Vervolgens Joris Reinderink, hij fietste de hele wedstrijd attent voorin en het werd ook hier een sprint met een hele grote groep. Helaas schakelde hij verkeerd en ketting ging voor op het kleine tandwiel. Kansloos voor een top 10 plek en hij werd 15de. Categorie 7 met Pepijn Reinderink en Wouter van de Weerdhof was de laatste categorie van het ochtendprogramma. Meteen ontstond een kopgroep van 5 renners met daarbij Pepijn en Wouter. De kopgroep dubbelde het peloton en de winnaar zou uit de kopgroep komen. In een lange sprint was het uiteindelijk Wouter, die wederom liet zien over een geweldig eindschot te beschikken, die als eerste de streep passeerde. Vlak erachter was het Pepijn, die nipt de strijd verloor om de tweede plek, als derde.

In de middag was het in categorie 2 de beurt aan Finn Arends, hij eindigde als 14de.

Alle renners van RTV De Zwaluwen staan in het tussenklassement voor het NK er nog steeds goed voor.

Eijsden
In een steenkoud en nat Limburg met spekgladde kasseien was zondag 24 april Jeugd Kasseien criterium Eijsden. Pepijn Reinderink was afgereisd naar het zuiden en zijn broer bleef thuis na het zien van buienradar. Het werd een loodzware wedstrijd met natte sneeuw, regen en vooral erg koud. Helaas door een slippertje in de bocht raakte hij iets achterop en heeft geprobeerd om de kloof naar de voorste 2 renners te dichten. Dit kostte hem veel kracht en uiteindelijk net voor de finish de derde plaats verloren en als 4de in de einduitslag.

Beilen en Breda
Op koningsdag stond Pepijn Reinderink in Beilen en Wouter van de Weerdhof in Breda op de startlijst. Het waren beide wedstrijden die het aanzien niet waard waren. Beide eindigden in een sprint. Wouter toonde wederom zijn uitstekende vorm en won de wedstrijd. Pepijn moest zich tevreden stellen met een plaats net naast het podium, 4de plaats.

Zaterdag 1 mei staat de Jeugdronde van Enter op het programma, de 5de wedstrijd die mee telt voor plaatsing NK 2016.