Jeugd schiet uit de startblokken!

5 april 2016 | Gepubliceerd in: Jeugd

Zeven renners stonden namens RTV de Zwaluwen op 3 april aan de start bij de Jeugdronde van Doetinchem. Wat is er mooier voor deze renners om te starten bij een wedstrijd die door de eigen club wordt georganiseerd en ook nog in nieuwe clubkleding!

Als eerste was Finn Arends aan de beurt in categorie 2. Finn reed een attente wedstrijd in zijn eerste seizoen op de weg en heeft alles gegeven om een goede uitslag te rijden. Hij eindigde op een mooie 12de plaats. Twan Wolters startte in categorie 4, hij fietst ook nog niet zo lang en was ook 1 van zijn eerste wedstrijden. Maar wilde graag starten in Doetinchem en reed een knappe wedstrijd en Twan eindigde als 23ste.

In categorie 5 was het de beurt aan Marvin Peters. Marvin dacht heel voorzichtig aan een podiumplek. Het tempo lag vanaf het begin erg hoog en Marvin demarreerde in de tweede ronde en was een tijdje vooruit. De dappere poging strandde helaas en het werd uiteindelijk een massasprint waar Marvin op een verdienstelijke 9de plaats eindigde.

Joris Reinderink en Wout Ruesink gingen van start in categorie 6. Voor Wout de eerste wedstrijd op de weg en hij was een beetje gespannen. Hij vond een goed groepje in de koers en kon hierin mooi meerijden en finishte op een knappe 21ste plaats. Joris reed de hele koers attent voorin de eerste groep en werd in de sprint helaas gehinderd door bijna een valpartij en werd 11de.

Millimeter sprint beslist winnaar in categorie 7

Het slotstuk van de dag, categorie 7, zou een zege kunnen opleveren RTV de Zwaluwen. Wouter van de Weerdhof en Pepijn Reinderink hadden al laten zien dat ze dit jaar in aanmerking komen voor podiumplaatsen dit seizoen. Wouter had de ronde van Berghem gewonnen en Pepijn de ronde van Emmen en Hoogeveen en een tweede plaats in Sint Willibrord. De strijd brandde los in de eerste ronde en er ontstond meteen een kopgroep van 4 renners met daarbij Pepijn en Wouter. De kopgroep bouwde de voorsprong langzaam uit en de winnaar zou uit deze groep komen. Met het ingaan van de laatste ronde waren de gezichten gespannen en het was kijken naar elkaar. Pepijn kwam als eerste uit de bocht met vlak erachter Wouter en een renner van De Adelaar. De vierde renner van Reto Arnhem kon zich niet mengen in de sprint. Het was een close finish en helaas. De renner van De Adelaar won met miniem verschil een hele spannende sprint. Pepijn mocht plaatsnemen op de tweede plek op het podium en Wouter op de derde. Beide mannen hadden toch op meer gehoopt, maar de glimlach was er gelukkig wel op het podium.

Op naar Zwolle, 9 april, de volgende wedstrijd in de strijd voor plaatsing voor het NK.

[button title=”Foto’s RTV de Zwaluwen” titlecolor=”#ffffff” ” textcolor=”#000000″ width=”250px” url=”http://rtvdezwaluwen.nl/media/fotos/?album=Jeugdronde2016″ bgcolor=”#0055a5″ align=”left”]

[button title=”Foto’s Lisette Dekker” titlecolor=”#ffffff” ” textcolor=”#000000″ width=”250px” url=”https://www.facebook.com/media/set/?set=a.468464806689434.1073741912.431285680407347&type=3″ bgcolor=”#0055a5″ align=”left”]

[button title=”Foto’s Charles Keijser” titlecolor=”#ffffff” ” textcolor=”#000000″ width=”250px” url=”http://www.charleskeijserfotografie.nl/web/Jeugdronde_Doetinchem/Fotos.html” bgcolor=”#0055a5″ align=”left”]

Video

Uitslagen

Jeugd Cat 7

1 Bram Leerkes
2 Pepijn Reinderink
3 Wouter Weerdhof

Jeugd Cat 6

1 Mark Groeneveld
2 Sofie Rooijen
3 Fleur Nagtegaal
11 Joris Reinderink
21 Wout Ruesink

Jeugd Cat 5

1 Miguel Tintelen
2 Willemijn Prins
3 Anne Kiers
9 Marvin Peters

Jeugd Cat 4

1 Brent Nijboer
2 Toinne Vriezen
3 Ryan Gal
23 Twan Wolters

Jeugd Cat 3

1 Mark Kleef
2 Jette Groot
3 Jente Derksen

Jeugd Cat 2

1 Hugo Wessels
2 Cas Krebbers
3 Puck Langenbarg
12 Finn Arends

Jeugd Cat 1

1 Fleur Prins
2 Victor Kroesbergen
3 Maureen Abma

Meer uitslagen: http://www.wielerpunt.com/