Jeugdrenners sterk in selectiewedstrijd voor het NK

13 april 2016 | Gepubliceerd in: Jeugd

Afgelopen zaterdag was de tweede kwalificatiewedstrijd in regio Oost voor plaatsing voor het NK in Zwolle. Als eerste was het de beurt aan Finn Arends, hij reed een knappe wedstrijd en eindigde als 13de in categorie 2. Finn deed goede zaken, want hij eindigde als 4de jongen in de regio Oost.

In de verder perfect georganiseerde wedstrijd was er helaas niet veel tijd om in te fietsen op het parcours, dus de renners uit categorie 5,6 en 7 konden maar enkele rondjes warm rijden. Later zou blijken dat dit gelukkig niet van invloed was op de prestaties van de renners.

Marvin Peters reed een berewedstrijd, vanaf het begin attent voorin het peloton. Hij sprintte naar een knappe 4de plek, helaas net naast het podium. Wel als eerste jongen van regio Oost, belangrijk voor plaatsing van het NK.

In de wedstrijd van categorie 6 stond Joris Reinderink aan de start, de week ervoor nog paar dagen ziek geweest. Vanaf het begin had Joris moeite om het hoge tempo te volgen van met name de meisjes in deze categorie. Als een diesel kwam hij langzaam op gang en eindigde uiteindelijk als 14de. Ook hij deed goede zaken voor plaatsing van het NK door als 2de jongen van regio Oost te eindigen.

Categorie 7 is op dit moment het domein van Zwaluwenrenners Wouter van de Weerdhof en Pepijn Reinderink. Vanaf het begin knalden ze er vol in en al snel ontstond een kopgroep van 5 met deze 2 renners van De Zwaluwen. Met name Wouter liet zien over zeer sterke benen te beschikken. Het werd een sprint tussen 5 renners en hierin werd Pepijn derde en Wouter vierde.