OJC Wedstrijd Doetinchem

11 mei 2022 | Gepubliceerd in: Jeugd, Wedstrijden

Zondag 19 juni 2022 houden wij onze 2e OJC wedstrijd op ons eigen clubparcours aan de Fabriekstraat in Doetinchem.

De permanence is bij het clubhuis van RTV De Zwaluwen:
Fabriekstraat 47
7005 AP Doetinchem

De inschrijving vindt plaats van 08.30 tot maximaal 09.30 uur. Deelnemers dienen minimaal een half uur van te voren aanwezig te zijn en moeten zichzelf inschrijven / intekenen. Inrijden op het parcours kan vanaf ca. 09.15 uur tot ca. 09.45 uur. De eerste wedstrijd start precies om 10.00 uur. Dit jaar is er geen verzetscontrole. Divisie D stelt rond 09.50 uur op bij het clubhuis.

Parkeren kan tot 9.00 uur aan het parcours waar gelegenheid is. Vanaf 9.00 uur is het parcours afgesloten en kan men aan de rand van het parcours parkeren.

Tijdschema – Parcours

Het parcours is 1.4 km lang: Fabriekstraat – Ambachtstraat – Industriestraat.

CategorieStarttijdRondenAfstand
Groep D (cat. 7 – Nieuwelingen)10:00 uur29 ronden40 km
Groep C (cat. 5 en 6)10:20 uur16 ronden23 km
Groep B (cat. 3 en 4)11:00 uur10 ronden14 km
Groep A (cat. 1 en 2)11:40 uur5 ronden7 km
Einde wedstrijd: 12:45 uu

Oostelijke Jeugd Competitie

De Oostelijke Jeugd Competitie (OJC) is in 2007 gestart met als belangrijkste doelstelling om nieuwe jeugdrenners op een laagdrempelige wijze in contact te brengen met de wedstrijdsport. Vooral voor beginnende jeugdwielrenners is het praktisch om via de OJC te proeven aan het rijden van wedstrijden. En dan niet alleen tegen je clubgenoten, maar ook tegen renners van andere verenigingen. Dit maakt de stap naar de nationale jeugdwedstrijden zeker gemakkelijker. Wat de OJC ook leuk maakt, is het rijden van regionale wedstrijden in competitieverband met een echt eindklassement.

De wedstrijden worden verreden op parcoursen van de deelnemende verenigingen uit District Oost. Deelnemers dienen ten minste in het bezit te zijn van een Startlicentie van de KNWU om deel te mogen nemen. Deze moet bij de inschrijving getoond te worden. Inschrijfkosten zijn € 10,- voor de gehele competitie, gepast te betalen bij het afhalen van je startnummer. Dit nummer houdt de renner bij zich gedurende de gehele competitie. De wedstrijden worden gereden met transponders. Voor diegene die geen transponder heeft, zijn er leen-/huurtransponders aanwezig.

Meer informatie over de OJC en de indeling van de groepen verwijzen we jullie door naar de https://www.facebook.com/Oostelijke Jeugd Competitie.