Succes voor jeugdrenners in Apeldoorn

19 april 2016 | Gepubliceerd in: Jeugd

Op de statige Loolaan, aankomst van de proloog van de Giro, vond afgelopen zondag de Jeugdronde van Apeldoorn plaats. De bomen in de kleur roze van de Giro maakte het tot een speciale locatie om te strijden op de fiets. 5 renners van RTV de Zwaluwen stonden aan het vertrek.

Finn Arends mocht wederom de spits afbijten van deze 5 in categorie 2. Hij ging goed van start en bleef goed in het peloton. Na de eerste ronde ontstond een kopgroepje van 4 en zij bleven sterk op kop rijden. Finn bleef alle rondes goed in het peloton fietsen. In de laatste ronde ging het tempo verder omhoog. Het lukte Finn om nog een paar plekken op te schuiven en hij kwam als 11e over de streep.

Marvin Peters en Joris Reinderink kwamen respectievelijk in categorie 5 en 6 aan de start. Beide renners hebben de gehele koers voorin het peloton gezeten en attent gereden. Renner na renner moest lossen door het hoge tempo, maar Marvin en Joris bleven voorin goed meefietsen. In de sprint raakten ze beide opgesloten en konden niet voor een top 10 plek meesprinten. Marvin werd 16de en Joris 15de.

In categorie 7 was het de beurt aan Wouter van de Weerdhof en Pepijn Reinderink. Vanaf het begin gingen ze er meteen vandoor en kregen nog 3 andere renners mee. 1 renner moest de kopgroep laten gaan vanwege het te hoge tempo. Het viertal bouwde de voorsprong uit naar meer dan een minuut en de winnaar zou uit deze groep gaan komen. In een hele lange sprint was het uiteindelijk Wouter die als eerste de lijn passeerde vlak voor Pepijn.