Transferseizoen 2024: Verhuizingen bij onze continentale renners

10 februari 2024 | Gepubliceerd in: Nieuws

Het seizoen staat op het punt te beginnen en de meeste ploegen zijn al druk bezig met de voorbereidingen. Ook bij onze vereniging wordt er achter de schermen hard gewerkt, maar laten we eerst even kort vooruitblikken op het komende seizoen.

Het doel van onze vereniging is altijd geweest om talentvolle wielrenners de kans te geven zich verder te ontwikkelen. In een ver verleden deden we dit al met renners zoals Erik Breukink, Thom en Frank van Dulmen en recenter met Joris Nieuwenhuis (Trek-Baloise Lions) en Koen Bouwman (Visma | Lease a Bike).

Als vereniging zijn wij enorm trots op deze uithangborden. Stuk voor stuk succesverhalen van wielrenners die het tot de absolute top wisten te schoppen. Maar wat wellicht nog wel moeilijker is dan prof worden; prof blijven. Ook afgelopen seizoen is weer gebleken dat zeker in het Continentale circuit de loyaliteit van sponsoren en ploegen soms te wensen over laat.

Ondanks onzekere tijden op de markt kunnen we met trots melden dat al onze continentale renners voor seizoen 2024 onderdak hebben weten te vinden!

Marvin Peters (Diftar Continental Cyclingteam)

Seizoen 2023 stond voor jongeling Marvin vooral in het teken van leren en ontdekken. Dat Marvin boordevol met talent zit liet hij al snel zien met mooie ere plaatsen in de Houtse Linies en de Slag om Woensdrecht. De sterke beer uit Wehl wist afgelopen seizoen vooral indruk te maken met zijn snelle benen maar liet ook zien goed bergop te kunnen tijdens het NK Gravel in het Limburgse Banholt.

Zijn goede prestaties en een doorlopend 4-jarig contract waren echter niet genoeg om het zinkende schip van Scorpions Racing Team nog te redden. Het geteisterde team had al langere tijd betalingsachterstanden en eind 2023 werd de stekker uit de ploeg getrokken. Marvin wist gelukkig onderdak te vinden bij het Diftar Continental Cyclingteam. Daar gaat hij aankomend seizoen een bekend gezicht tegen komen.

Wouter van de Weerdhof (Diftar Continental Cyclingteam)

Hoewel Wouter met een overwinning in de Omloop van de Biesbosch in eerste instantie een prima seizoen neergezet lijkt te hebben was 2023 absoluut geen gemakkelijk seizoen voor de renner uit Lobith. Blessureleed gooide roet in het eten en toen het nieuws naar buiten kwam dat het Allinq Continental Cycling Team op losse schroeven kwam te staan leken er even donkere wolken te hangen boven de carrrière van Van de Weerdhof.

Gelukkig maakte Allincq – in tegenstelling tot Scorpions – wél een doorstart en was de plek van Wouter snel verzekerd. Dit zorgde voor het nodige vertrouwen. Inmiddels lijkt de tijd van blessures en onzekerheid verleden tijd en is het vizier weer op de toekomst gericht. Wellicht zien we Wouter samen met Marvin aan het front in de Nederlandse klassiekers het aankomende seizoen.


Roza van Doorn (Buff Megamo)

De stormachtige ontwikkeling van Rosa van Doorn mag je gerust opzienbarend noemen. Dat hard werken beloont wordt – dat bewijst Rosa eens te meer. Na een hele rits aan mooie resultaten in 2023 was de transfer naar een topteam in het Mountainbike dan ook niet echt een verassing voor velen. Dit seizoen is Rosa al goed van start gegaan met een heel aantal rit-overwinningen, we hopen nog veel van haar klasse te mogen aanschouwen in de (inter)nationale mountainbikewedstrijden.


Sam Gademan (VolkerWessels Cycling Team)

Op het vlak van sprinten en klassiekerbuffels hebben we bij de Zwaluwen voldoende renners. Ook Sam Gademan kun je prima op pad sturen voor een partijtje beuken in de wind, over keitjes dokkeren of om even flink door het stof scheuren. Naast snelle benen beschikt Sam ook nog eens over een bijzonder goede fietsbeheersing, wat hij liet zijn tijdens zijn overwinning van de Gravel One Fifty in Roden.

Helaas is dat ook de laatste uitslag die op Sam’s uitslagenlijst prijkt. Kort na zijn overwinning in de Gravel One Fifty brak Sam tijdens een trainingsrit zijn knie. Na een lange herstelperiode heeft Sam begin dit jaar zijn trainingen weer op kunnen pakken. Pas in januari was volledige belasting weer mogelijke en we kruisen onze vingers voor Sam dat hij weer snel aan het front kan verschijnen.

Dit zal hij gaan doen in de kleuren van VolkersWessels Cycling Team. Sam besloot om het zinkende schip van Allincq vroegtijdig te verlaten en kreeg een aanbieding van één van de sterkste Continentale selecties van Nederland. Sam zal zich zeker kunnen gaan bewijzen tussen namen zoals bijvoorbeeld Coen Vermeltfoort.

©foto – Instagram Diftar Cyclingteam