Actieve Zwaluwen in Munnikenland & Maaskantje

22 april 2015 | Gepubliceerd in: Wedstrijden

Afgelopen zaterdag stonden bijna 90 amateurrenners aan de start van Omloop van het Munnikenland. Onder hen de Zwaluwen Rik van Dijken en Gerjo Berentschot. Er ontstond al vrij vroeg een kopgroep van 8 man, waarbij 4 renners van de organiserende vereniging. Deze groep werkte sterk samen en bleven dankzij afstopwerk van hun ploeggenoten in het peloton de gehele wedstrijd vooruit.

Drie ronden voor het einde zette een groep van 6 renners, waaronder Gerjo Berentschot, de achtervolging in op de eerste groep. De achtervolgers pikten in de laatste ronde nog twee geloste renners uit de kopgroep op maar kwamen net tekort om de koplopers te achterhalen. Gerjo kwam uiteindelijk als 13e over de streep. Rik van Dijken reed zijn eerste wedstrijd van het seizoen en wist de lastige omloop keurig uit te rijden.

Voorafgaand aan de amateurs reed Georg Cornielje dezelfde wedstrijd in de categorie sportklasse. In deze wedstrijd ontstond een grote valpartij waardoor het peloton in twee stukken brak. Georg, die achter de valpartij zat, zette samen met drie renners de achtervolging op in de eerste groep. Na een knappe achtervolging wist het viertal de aansluiting te maken met de voorste groep. Een sprint moest uiteindelijk de winnaar aanwijzen van deze groep.

Ook in de Ronde van Maaskantje moest worden gesprint voor de zege. Ondanks verwoede pogingen om te ontsnappen van de enige Zwaluwenrenner in het peloton, Joost Arentsen. Het tempo van het peloton was dusdanig hoog dat ontsnappingspogingen snel teniet werden gedaan, waardoor de wedstrijd uitliep op een sprint. Joost Arentsen verloor in de laatste ronde een goede uitgangspositie en moest daardoor zijn sprint van ver inzetten, uiteindelijk wist hij knap 8e te worden!

Tekst: Gerjo Berentschot & Joost Arentsen
Foto: Gijs van Tuijl