Beloftes tonen zich in het buitenland

4 september 2015 - Gepubliceerd in: Wedstrijden

Van 22 tot 29 Augustus werd de grootste rittenkoers voor beloftes verreden, de Tour de l’Avenir. Koen Bouwman maakte deel uit van de Nationale selectie tijdens de Franse rittenkoers die ook wel bekend staat als de Ronde van de Toekomst. Op de erelijst van deze prestigieuze wedstrijd prijken bekende namen als Bauke Mollema en Nairo Quintana.

Na een sterke proloog waarin Bouwman als 19e wist te eindigen kende hij een aantal mindere dagen. Echter wist hij zich in het hooggebergte te herpakken. In de laatste etappes was hij voor Sam Oomen, de aangewezen kopman van de nationale selectie, van goudwaarde. Dankzij het indrukwekkende knechtenwerk van onder meer Bouwman wist Sam Oomen zich te verzekeren van een 4e plek. Bouwman wist, ondanks de verrichte arbeid, zelf ook naar een verdienstelijke 27e plek te rijden. Vanaf zondag zal de 21-jarige renner als stagiaire in het shirt van Lotto NL – Jumbo te zien zijn in de Tour of Britain.

Nieuwenhuis bereidt zich optimaal voor op veldritseizoen

Bij de veldrijders begint het alweer te kriebelen. Het wielerseizoen loopt namelijk langzaam op zijn einde, wat betekend dat een nieuw velritseizoen voor de deur staat. Als voorbereiding op het nieuwe seizoen kiezen veel veldrijders er voor om aan te sterken in meerdaagse wielerwedstrijden. Joris Nieuwenhuis is namens de Nederlandse selectie afgerezen naar de Vualta a Valencia.

Vrijdag 4 september werd de tweede etappe verreden waarin de Nederlanders indruk maakte. In de finale reed er een groep van 6 man weg, met daarbij Joris Nieuwenhuis, Martijn Budding en Cees Bol. Budding wist zich los te maken uit de groep en reed naar winst, daarmee pakte hij ook de leiderstrui. Achter Budding was het Nieuwenhuis die naar een tweede plaats reed en daarmee ook de tweede plaats in het algemeen klassement in het bezit heeft. De ronde duurt nog tot zondag 6 september.

©Foto: Henk Budding