Berentschot primus in bizarre editie Daags na de Tour

28 juli 2016 - Gepubliceerd in: Wedstrijden

Namens RTV de Zwaluwen stonden Joost Arentsen en Gerjo Berentschot aan de start in Boxmeer, waar traditioneel op maandag “Daags na de Tour” verreden wordt. Voordat s’ avonds de profs aantreden, stond rond de klok van 2 uur de wedstrijd voor junioren/sportklasse/amateurs op het programma.

Al vrij vroeg in de wedstrijd reden Eddy van IJzendoorn en Niels Immerzeel weg uit het peloton. Gerjo zag het gevaar en wist even later bij de koplopers aan te sluiten. Het drietal pakte vlot een kleine 30 seconden, maar daarachter viel het peloton nooit stil. Het drietal bleef lange tijd vooruit maar naarmate de wedstrijd vorderde werd de voorsprong van de drie voorop steeds kleiner. Met de finale in zicht wist een zevental renners uiteindelijk aan te sluiten bij de koplopers. In de laatste paar ronden bleef het groepje van 10 renners bij elkaar, en een sprint leek onvermijdelijk.

Wat volgde was een bizarre finale. In de laatste ronden was het positie kiezen al wat nerveus. Gerjo zat bij het opdraaien van de rotonde voor de finish in kansrijke eerste positie. Op de rotonde schoof de renner in vijfde positie onderuit, waardoor de renners erachter in de remmen moesten en geslagen leken. Vervolgens raakte Eddy van IJzendoorn in de sprint het achterwiel van Gerjo. Gerjo wist ternauwernood overeind te blijven maar de drie renners achter hem gaan hard onderuit. Ondanks een kapot achterwiel kan Gerjo nog nipt als winnaar over de streep komen, voor Sjors Beijer en Arne Peters. In de tussentijd had Gerjo ook beslag weten te leggen op de leidersprijs. Joost Arentsen kwam als 19e over de streep.

Podium in Neuss

Net over de grens in het Duitse Neuss reed Sam Gademan de wedstrijd bij de Nieuwelingen. Eerder dit seizoen liet Sam met een podiumplaats in Ouderkerk aan de Amstel al zien dat hij een flinke stap heeft gemaakt. Afgelopen week maakte hij het wederom duidelijk met een mooie 3e plaats in Neuss!