Berentschot wint solo in Deventer, Houwers verstevigt leiding

8 maart 2015 | Gepubliceerd in: Wedstrijden

De renners werden afgelopen weekend bijgestaan door zomerse taferelen tijdens het 2e SIJC-weekend. De uitzonderlijke weersomstandigheden zorgde voor een groot aantal deelnemers. Zaterdag stonden er in Deventer zo’n 75 renners aan het vertrek. In Doetinchem maakte een peloton van zo’n 110 renners hun opwachting.

Teamwerk beslissend in Deventer

In Deventer stonden Jelle Nijdam en Gerjo Berentschot aan het vertrek namens RTV de Zwaluwen. Vanaf de eerste minuut was het koers. Al in de eerste ronde viel het peloton in meerdere groepen uiteen. De beide Zwaluwen waren alert gestart en zaten in de voorste groep.

Al vrij vlot trok Berentschot ten aanval en kreeg één vluchter mee. Even nadat deze eerste vluchtpoging was gestrand zette Berentschot opnieuw een aanval in. Ditmaal ontstond er een kopgroep van 4 man welke uiteindelijk het complete pak wist te dubbelen.

In de slotfase lieten beide Zwaluwen samen een sterk staaltje teamwerk zien. Met nog 20 minuten koers liet de ervaren Nijdam behendig een gaatje vallen waardoor Berentschot wist weg te sluipen uit de voorste groep. De voorsprong van Berentschot werd weliswaar nooit echt groot, maar mede dankzij subliem afstopwerk van Nijdam bleek niemand nog bij machte om het gaatje te dichten.

Houwers soleert naar winst

Ook op hun thuisronde in Doetinchem wisten Nijdam en Berentschot een stempel op de wedstrijd te drukken. Berentschot was vooral het eerste deel van de wedstrijd actief, waar Nijdam in de finale nog over sterke benen bleek te beschikken. Opnieuw moesten de twee hardrijders het opnemen tegen een groot blok Sensa – Kanjers voor Kanjers rijders.

Na diverse uitlooppogingen met daarbij onder andere Zwaluwen Joost Arentsen, Joost Horstink en Gerjo Berentschot ontstond er in het laatste half uur van de wedstrijd een beslissende kopgroep. Berentschot moest zijn inspanningen van zaterdag bekopen en speelde geen rol van betekenis meer in de finale.

Nijdam wist in de voorlaatste ronde nog tot een 2e groep te komen maar moest in de sprint van die groep ook zijn inspanningen bekopen. De winst ging naar Xaf Houwers die met nog 2 ronden op de teller weg wist te komen uit de kopgroep van 5 en zo naar winst soleerde. Hiermee vergroot hij zijn voorsprong in het klassement.

©Fotos: Lucas Dekker

Uitslag 08-03-2015

Schermafdruk 2015-03-08 21.50.28 (2)

Foto’s SIJC 08-03-2015

[pwaplusphp album=”SIJCDoetinchem08032015″]