Berentschot strandt in het zicht van de haven tijdens NK

7 juni 2015 | Gepubliceerd in: Wedstrijden

Vandaag, zondag 7 Juni, werd er in verschillende leeftijdscategorie├źn gestreden om de nationale titel. In de Masters 30+ categorie werd RTV de Zwaluwen vertegenwoordigd door 3 renners. Joost Arentsen, Gerjo Berentschot en Wouter van Leeuwen streden in de snelle ronde rondom de Nedereindse berg om de nationale driekleur.

Door de zomerse omstandigheden werd al snel duidelijk dat ontsnappen een lastige opgave zou worden, maar toch wisten Joost Arentsen en Gerjo Berentschot zich al vroeg in de wedstrijd los te wrikken van het peloton. Zij kwamen in een kopgroep terecht die lange tijd vooruit bleef.

Op 7 ronden van het einde vond Berentschot het welletjes en ging er solo van door. Achter hem werd de kopgroep langzaam opgepeuzeld door het jagende peloton. De voorsprong van Berentschot was dusdanig groot dat hij leek af te stevenen op winst, maar hij in de laatste ronden voelde hij de hete adem van het peloton in zijn nek.

Op 800 meter werd de teleurgestelde en vermoeide Berentschot teruggepakt door het peloton. Een week eerder overkwam Berentschot hetzelfde in een soortgelijke situatie tijdens de Medio Fondo. De sprint om de eerste plek werd gewonnen door Remco Bertelink die zich tot kampioen mocht kronen. Joost Arentsen werd eerste Zwaluwenrenner op de 25e plek, 1 plaats voor Berentschot. Wouter van Leeuwen kende een ongelukkige finale, 5 ronden voor het einde moest hij door een spaakbreuk opgeven.