Bobbink wint finale, Heezen wint klassement recreantencompetitie (+uitslagen)

15 september 2015 | Gepubliceerd in: Wedstrijden

Dit jaar werd voor het eerst de Recreantencompetitie Achterhoek georganiseerd. De competitie is een samenwerking van verschillende verenigingen en wielerrondes in de regio Achterhoek. Eind 2014 werd er tijdens het clubkampioenschap van RTV de Zwaluwen een kampioenschap voor renners zonder licentie verreden. Dit was de aanzet voor verschillende organisaties om de handen ineen te slaan en zodoende werd er een competitie opgericht.

Het doel van de Achterhoekse competitie is het stimuleren van wielrennen in de regio en renners zonder licentie een podium te bieden. Op 3 mei 2015 werd de eerste wedstrijd verreden tijdens de Ronde van Stokkum. Deze wedstrijd werd gewonnen door de sterke Bobby Mellendijk. In de daaropvolgende wedstrijd, die plaats vond in Aalten, zou Bobby dan ook in de leiderstrui mogen starten. Echter koos Bobby ervoor om een sportklasse licentie aan te vragen, waardoor deelname aan de competitie uitgesloten werd en de strijd weer open lag.

In Aalten was het thuisrijder John van Lochem die met een 3e plek trotse bezitter werd van de Van Raam Leiderstrui. Maar ook hij besloot halverwege het seizoen een licentie aan te vragen. Daroom veranderde de leiderstrui in de thuisronde van de hoofdsponsor, de Ronde van Varsseveld, opnieuw van schouders. Dit keer was het Bernie Bleumink die mocht prijken met de trui, maar hij werd dicht op de hielen gezeten door Lucas Heezen. Door winst in ‘Dwars deur Grolle’ wist Lucas Heezen zich te verzekeren van de leiderstrui. Dankzij een 6e plek tijdens de finale bij RTV de Zwaluwen in Doetinchem greep hij ook naar eindwinst in het klassement.

Al in het eerste jaar van de competitie mag er gesproken worden van een succes! Met constant veel deelnemers in de verschillende wedstrijden én twee renners die het rijden van wielerwedstrijden (her)ontdekt hebben konden de organisatoren en sponsoren zich geen beter begin wensen.

Uitslag Finale Recreantencomptitie

[button title=”Volledige uitslag finale recreantencompetitie” titlecolor=”#ffffff” ” textcolor=”#000000″ width=”800px” url=”http://rtvdezwaluwen.nl/wp-content/uploads/2015/09/Uitslag_recreantenrace_2015.pdf” bgcolor=”#0055a5″ align=”left”]

Eindstand Recreantencomptitie

12027752_1671383833109822_3920882499836266128_n