Bouwman houdt bollentrui over aan Normandisch avontuur

31 maart 2015 - Gepubliceerd in: Wedstrijden

Dat Koen Bouwman zich tijdens meerdaaagse etappewedstrijden graag in de strijd mengt om de bergtrui mag geen geheim zijn. Vorig jaar was de Ulftse renner in zowel de Oberösterreichrundfahrt als in de Carpathian Couriers Race al eens drager van de bollentrui. Tijdens een natte en stormachtige week in Normandië liet hij wederom zien over een leeuwenhart te beschikken.

In de 2e etappe zat het Zwaluwen lid mee in de ontsnapping en wist hij onderweg genoeg punten te verzamelen om zich in de komende etappes van de bollen te verzekeren. In de laatste etappe kon wist hij nogmaals een groot aantal punten te pakken onderweg en zodoende kon hij met een mooie prijs terugkeren naar huis.

Naast de trui mocht Bouwman zich ook gelukkig prijzen met een 13e plek in het algemeen klassement, een 7e plek in het jongerenklassement en een 11e klassering in de 4e etappe. Zaterdag staat de 21-jarige renner, namens zijn ploeg SEG racing, aan het vertrek in de Volta Limburg Classic, vorig jaar wist hij daar te verassen met een 10e plaats tussen vele grote namen. De Volta Limburg Classic is zaterdag live te volgen op L1 vanaf 15:00u.

Uitslagen Tour de Normandië