Bruil neemt de leiderstrui over

26 februari 2023 | Gepubliceerd in: Wedstrijden

De zon was een welkome gastheer vandaag tijdens de tweede wedstrijd van de Voorjaars Competitie 2023. Een snijdende noordoosten wind zorgde voor een frisse temperatuur, een extra laagje kleding was daarom aan te raden voor de renners.

De wind was vandaag dan ook de voornaamste tegenstander van de renners. Het bleek lastig om een echt verschil te maken maar uiteindelijk wisten zich negen renners los te rukken van het peloton.

Met Marten Koster en Roy van Ingen waren er twee sterke renners uit de B categorie vertegenwoordigd. De overige zeven renners (Ruben Tolkamp, Pepijn Bruil, Rochéz Harbers, Thomas Cremers, Maikel Willemsen, Bas Stoltenborg en Livay Schotten) mochten gaan strijden om de winst in de A categorie.

Terwijl er vooraan stevig werd doorgetrokken wist Wes Radstake de wedstrijd bij de C’s naar zich toe te trekken voor Ruben van der Linde en Hugo van Schip.

Ondanks verwoede pogingen wist er vooraan niemand meer te ontsnappen en liep het dus uit op een sprint voor de winst. Terwijl de finale bij de A’s losbarsste trok Marten Koster de winst naar zich toe bij de B’s.

Livay Schotten wist zich goed te positioneren en kon met een sterk eindschot de nieuwe leider Pepijn Bruil nipt voorblijven. Door een derde plaats van Maikel Willemsen komen zowel Bruil als Willemsen op 32 punten uit maar doordat Bruil in de laatste wedstrijd meer punten heeft behaald staat hij bovenaan.