Dubbel podium voor Jos Kaal, jeugd laat zich zien tijdens het NK

13 juni 2015 | Gepubliceerd in: Jeugd, Wedstrijden

In het Duitse Emmelshausen werd de tweede wedstrijd in de SforZ Mountainbike Marathoncup verreden. Namens de Zwaluwen stonden Gijs ten Have en Jos Kaal aan het vertrek. Gijs kende een ongelukkig verloop van de wedstrijd, al in de beginfase van de wedstrijd reed hij lek waardoor zijn band zwaar beschadigd raakte. Na terug te zijn gereden na de start voor een nieuw wiel begon hij aan een lange inhaalrace. Uiteindelijk wist hij nog sterk terug te komen tot op een 16e plek in zijn categorie.

Voor Jos Kaal verliep de wedstrijd voorspoediger. Hij knokte zich tussen zijn leeftijdsgenoten naar een 2e plek en bezorgde zichzelf daardoor tevens de favorietenrol voor de thuiswedstrijd, die een week later gepland stond. Tussen het organiseren van het Wielerfestival Montferland door reed hij ook nog eens naar winst bij de Masters 40+ categorie! Rick Evers werd 11 in de leeftijdscategorie onder 40 jaar. Gijs ten Have kende wederom een moeilijke wedstrijd in de 105km lange marathon en wist zich naar een 19e plek te knokken.

Aanvallende renners op het NK jeugd

Naast de senioren reden ook de jeugdleden afgelopen weekend hun Nationaal Kampioenschap. In Emmen reden zowel Wouter van de Weerdhof als Marvin Peters een sterke wedstrijd. Marvin wist 5e te worden, Wouter van de Weerdhof eindigde na een aanvallende wedstrijd op een 17e plek.