Een gouden seizoensstart voor de Zwaluwen

no_image
16 maart 2014 | Gepubliceerd in: Jeugd, Wedstrijden

Van de Weerdhof op dreef in Hoofddorp

Wouter van de Weerdhof heeft een prachtig begin aan zijn seizoen gemaakt. De renner uit Lobith reed in Hoofddorp een zeer sterke wedstrijd. Na een aanvallende wedstrijd wist hij er nog een sprint uit te persen waardoor hij als winnaar over de streep kwam.

In hoofddorp stond de jeugdrenners van categorie 5 een pittig parcours op te wachten. Zwaluwenrenner Wouter van de Weerdhof maakte van de winderige omstandigheden gebruik om er een zware wedstrijd van te maken. Het was zijn eerste overwinning dit seizoen, eerder reed hij in st. Willebrord al naar een 4e stek.

Amateurs goed van voren in eerste wedstrijd

De Amateurs opende hun seizoen in Heeswijk-Dinther. Een grote groep renners sleep nog wat aan hun vorm tijdens de SIJC in Zutphen. Wouter Hendriksen en Gerjo Berentschot rezen af naar Brabant om daar de eerste nationale koers te rijden.

In de beginfase lieten ze zich al goed van voren zien. Beiden belandde dan ook na half koers in een grote kopgroep van zo’n 20 renners. De wind stond redelijk hard op het omloopje van 3000 meter maar wist de koers niet open te breken. De kopgroep werd namelijk weer teruggepakt waardoor er weer een grote groep ontstond.

Met nog 6 rondes op het rondenbord reed er een kopgroep weg met daarbij Zwaluwenrenner Gerjo Berentschot. De 16-man tellende kopgroep volbracht het tot de finish waar er om de winst gesprint werd. Harm Bronckhorst spurte naar winst. De ex-Elite renner wist het te halen voor Nationaal Kampioen Pascal Schoots en Dennis van Iersel. Gerjo moest zijn inspanningen wat bekopen maar mocht tevreden zijn met een 13e plaats.

Volgende week staat er voor de meeste mannen de SIJC op het thuisparcours in Doetinchem op het programma. Dit is tevens de finale van de Salland Ijsselstreek Competitie.

Uitslag Heeswijk-Dinther