Een warme afsluiting van de ‘Februari Wedstrijden’ 2022

13 maart 2022 | Gepubliceerd in: Wedstrijden

Hoewel de meeste renners hun beenstukken aanhielden was het peloton een stuk minder ‘aangekleed’ dan we dat normaal zien tijdens de Februari Wedstrijden. Dat komt natuurlijk mede doordat we dit jaar de laatste wedstrijd twee weken later verrijden dan gebruikelijk.

Terwijl de ochtendzon langzaam doorbrak in Doetinchem maakten de renners er een vermakelijke koers van. Na circa 30 minuten koers reed er een kopgroep weg van zeven renners. Het waren Olav Wallinga (Sensa – Kanjers voor Kanjers), Bobby Mellendijk (RTC de Stofwolk), Pieter Frolichs (RETO), Wouter Hendriksen (RTV de Zwaluwen), Koen Wulterkens, Gerjan de Mooij en Timo Sonderen die al snel een mooie voorsprong wisten te pakken.

De podiumplekken van de Categorie C werden netjes verdeeld onder de deelnemers. Kirstian Driessen bleek uiteindelijk de sterkste.Micha van den hazel tweede en Wes Radstake werd derde.

Net voor het afsprinten van de B’s kreeg het zevental het peloton weer in zicht en werd deze op een ronde gezet. Ondertussen hadden zich ook 5 man lasgemaakt uit het peloton, maar zij werden uiteindelijk weer gegrepen. Dankzij zijn plek in de kopgroep won Timo Sonderen de wedstrijd bij de B-categorie voor John Legtenberg en Peter Kraaijvanger.

De sprint van de kopgroep werd gewonnen door Wouter Hendriksen voor Koen Wulterkens en Olav Wallinga.